Novi Golden Rose tečni mat karmini - nijanse 02, 06 i 09

Saturday, April 09, 2016

Dobro jutro želim!

Pre nekoliko dana objavila sam sliku dobijenih Golden Rose noviteta (klik ovde), i sada polako počinjem recenzije tih proizvoda. Krećem od onih veoma popularnih i voljenihtečnih mat karmina za usne. :)
Golden Rose tecni mat karmini, Golden Rose liquid matte lipstick
Golden Rose tečni mat karmini
Popularnost tečnih mat karmina i dalje ne jenjava tako da nije ni čudo što se i Golden Rose pridružio brendovima koji u svojoj ponudi imaju i tečne mat karmine. Kolekcija sadrži 12 raznolikih nijansi – od svеtle nude, preko crvenih, rozih sve do tamno ljubičaste i crveno-braon boje.  

Navedeno je da su ovi kremasti dugotrajni karmini lagane teksture koji se lako nanose i imaju mat završnicu. Da li je to tako, videćemo u nastavku   
Golden Rose tecni mat karmini, Golden Rose liquid matte lipstick
Krećemo od pakovanja. Dolaze u crnoj mat kutijici koje sadrže podatke o proizvodu, dok su sami karmini u providnoj staklenoj tubi kroz koju se vidi  boja,sa mat poklopcem. Na dnu tubice jeste naveden broj koji predstavlja određenu nijansu. Meni se kombinacije providne staklene tube i mat poklopca dopada i izgleda mi primamljivo za oko. Količina: 5,5ml.
Golden Rose tecni mat karmini
Zatim, tu nam je i bitno oruđe za rad - sunđerasti aplikator. Duži je od ostalih, tipičnih za tečne karmine, pljosnat je i pokretan! Imala sam bojazan da li će biti problema sa nanošenjem ovih karmina zbog jarkih nijansi ali sve je proteklo savršeno. Pošto se aplikator pomera, veoma lako prati liniju usana. Kada sam pisala o novim Nyx-ovim suede kremastim tečnim mat karminima, rekla sam da mi je Nyx-ov aplikator postao najomiljeniji jer je pokretljiv i duži. Sada je opet vreme promene i moram reći da mi se ovaj Golden Rose najviše sviđa – za nijansu je kraći od Nyx-ovog tako da ne dolazi do preslikavanja na zube. Izgleda da mi najviše odgovara zlatna sredina – ni onaj standardni aplikator a ni onaj baš duži.
Golden Rose tecni mat karmini
Prilikom nanošenja, karmin zamiriše slatko kao puding i taj miris potom nestaje, tako da neće smetati onima koji ne vole karmine koji mirišu. Sama tekstura karmina jeste više kremasta nego tečna – što meni uvek odgovara. Na usnama se ponaša odlično, veoma je kremast i naprosti klizi po usnama. Brzo se suši i nakon sušenja nema pomeranja. Dugotrajan je, meni izdrži i hranu i piće (naravno, u zavisnosti od izbora jela) i kada krene da bledi, ravnomerno se skida sa unutrašnjeg dela usana dok spoljašne ivice ostaju netaknute.
Golden Rose tecni mat karmini
Bitna odlika koja me je oduševila jeste što ovaj karmin, iako je tečni a mat završnice, ne isušuje usne! Ne skuplja se u linijama usana i ne suši ih, ogroman plus!  Mnogi izbegavaju upotrebu tečnih karmina baš zbog te neslavne odlike isušivanja usana ali sa ovim karminima to nije slučaj. Sadrže ulje avokada koje je bogato vitaminom E, tako da su usne negovane i hidrirane.  Naravno, potrebno je redovno negovati usne pre upotrebe karmina kako ne bi ispucale.
Golden Rose tecni mat karmini
Dolazimo i do pigmentacije. Na fotografijama sve će vam postati jasno, pigmentacija je ludilo! Boja koju vidite u bočici, dobija se jednim potezom i na usnama, te nema potrebe da se ponovo nanosi.Prelazimo na swatcheve nijansi koje imam:

Golden Rose tecni mat karmini
02 jarka roza nijansa. Za sve ljubiteljke pink nijansi, boja koja vrišti roze! Smela nijansa za ovaj prolećni period.
Golden Rose tecni mat karmini


Golden Rose tecni mat karmini
06 koralna crvena boja. Ova crvena boja ima primese narandžastih tonova, u tubi deluje više ružičasto nego crveno, dok je na mojim usnama crvene boje.Najviše mi se dopada  jer lepo ističe oblik usana i daje im punoću.
Golden Rose tecni mat karmini

 
Golden Rose tecni mat karmini
09 vatrena crvena boja.  Kada čovek pomisli na crvenu boju, verujem da ovakvu nijansu ima na umu. Bogata, vatrena crvena boja, ni previše tamna ni previše svetla, savršena.
Golden Rose tecni mat karmini

Još da pomenemo i skidanje. Pošto je pigmentacija odlična kakva jeste, a karmini jesu postojani i ne mrdaju sa usana, skidanje uopšte nije lako. Ne volim onaj osećaj kada skidam mat karmin micelarnom vodom pa bukvalno moram da ribam tuferom po usnama. Zato, skidam karmin uljem za skidanjem šminke, jednostavnije je, lakše i bez napora.
Cena ovih karmina jeste od 400,00rsd do 500,00rsd u zavisnosti od prodajnog objekta.Rok trajanja jeste 12 meseci od otvaranja.
Golden Rose tecni mat karmini

Generalni utisak? Mogu reći da Golden Rose tečni mat karmini pariraju i skupljim karminima ovakve formulacije! Ponuda je bogata, za svačiji ukus, karmini su prijatni, vrhunske pigmentacije i postojanosti. Posebno izdvajam lako nanošenje, aplikator je pun pogodak , kao i to što ne zatežu usne neprijatno kako umeju neki karmini ovakve završnice da rade. Moraću da obogatim svoju kolekciju i sa drugim, neutralnijim nijansama :)
Da li se vama dopadaju? O kojim novitetima naredni put želite da pišem?
Hvala na čitanju i svako dobro!
*Ovo su PR proizvodi, što ne utiče na objektivnost moje recenzije.

You Might Also Like

31 comments

  1. Jako mi se dopada recenzija...volim njihove obicne mat karmine...ali ovi su me po ovome sto si ti napisala odusevili...jer vise volim matte na cetkicu,kao sto su aurini naprimer nego klasicne...iako sam obozavalac pink boje ovde mi se vise svidjaju ove druge dve..06 i 09..odlicno..moracu da ih isprobam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veliko hvala! U odnosu na Aurine tečne, GR uopšte ne isušuju usne u toj meri, aplikator je funkcionalniji a pigmentaciju i da ne pominjem :) Verujem da će ti se dopasti!

      Delete
  2. Odlični su, pogotovo ova crvena nijansa, ludilo! Morati će se i kod mene koji pronaći nakon ove recenzije!

    ReplyDelete
  3. Prelepi su, meni se najvise svidja taj roze. :) Odlican post, dosta bitnih informacija. :)

    ReplyDelete
  4. Prelepo ti stoje sve tri nijanse. :) Prelepo pises recenzije, obozavam da ih citam :) Fashion Lover

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš ti hvala, trudim se da pružim kvalitetan sadržaj uz dobre fotografije (koliko me svetlo posluži :D) i bude mi veliko zadovoljstvo kada neko to prepozna! :)

      Delete
  5. Divniiii su, kao i tvoja detaljna recenzija. Jedva cekam da probam neki (iz Bg-a sam ali ih kod mene u kraju nisam videla - cula sam da ih ima u parfimerijama u centru grada a to mi je daleko) - ovaj u broju 9 me je kupio, a na slikama po po netu mi je simpatican onaj u br.11. Videcemo :). Pozdrav od Ane.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno! U da, jedanaestica je baš zanimljiva nijansa. Trebalo bi uskoro da se nađu u Liliju. Veliki pozdrav i za tebe :)

      Delete
  6. Prelepe su nijanse, odlicna recenzija. :)

    ReplyDelete
  7. Hvala na odlocnoj recenziji! Sigurno cu ih potraziti obzirom da su ti se super pokazali. Do sad sam bila zaljubljenik u Auru, ali su dolaskom nove kolekcije promenili teksturu i nisam odusevljena :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema na čemu, zadovoljstvo je moje! :) Da, sve smo ludele oko Aurinih tečnih mat, ali ovi su zaista drugačiji - i drugačije teksture i pigmentacije, a olakšan je i sam način nanošenja.

      Delete
  8. Ja ih obožavam a favorit mi je 02 :)

    ReplyDelete
  9. Odlicna recenzija,svaka cast!cim dodju kod nas,odmah kupujem,nijansa 09 je vrh. :)

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. 06 mi se bas dopada. Mislim da smo svi nestrpljivi da dodju u parfimerije i Lilly. :))

    ReplyDelete
  12. 06 mi se najvise dopala! Odlican su izbor za proljece

    ReplyDelete
    Replies
    1. Delimo favorita :) Jeste, unose živost u celokupan izgled :)

      Delete
  13. No krasno, sad i ovo moram probati! :D

    ReplyDelete
  14. Aaaaa jos jedna stvar koju moram da posedujem nakon citanja tvoje recenzije 😀

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš mi je drago to čuti! Puno pozdrava! :)

      Delete
  15. Divne i prelepe nijanse :)

    Poseti i zaprati moj blog bmmybeautyworld.blogspot.rs

    ReplyDelete

Next

Part of the next blogger network