Pravi spas - NYX gel za obrve

Friday, April 01, 2016

Dobro jutro želim!

Nyx gel za obrve
NYX gel za obrve
Kažu da je naše lice kao platno po kojem može da se slika. A obrve su te koje predstavljaju okvir slike. Okvir koji može da lepo isprati sliku i uokviri je, ili da bude prenaglašen i skrene pažnju sa slike. Dakle, mi biramo kako ćemo se predstaviti i koliko ćemo pažnje posvetiti obrvama. Nyx-ov gel za obrve meni je dosta pomogao te zaslužuje da vam saopštim utiske u posebnoj recenziji. 
Nyx gel za obrve
Otkako znam za sebe, moje obrve su slabašne, bledunjave i nepostojane. Iako imam prirodnu tamniju braon kosu kao i smeđe oči, obrve nažalost nisu to ispratile svojom bojom. A ne mogu da se pohvalim ni gustinom, kao ni oblikom. Tako da sa obrvama muku mučim od davnih dana. U tinejdžerskim godinama izbegavala sam da docrtavam obrve. I bez obzira na „full“ šminku, uvek je nedostajalo „to“ nešto. Potom sam počela da isprobavam različite olovke za obrve. Neke su bile tvrde i teže za crtanje, dok su neke pak bile premekane i previše kremaste tako da su se brzo skidale. Posle olovki na redu su bile senke (puderi) za obrve. Bez voska za obrve nisam ni mogla da pojmim da koristim senke jer su praškaste i više namenjene popunjavanju obrva nego samom iscrtavanju oblika. Ali uz vosak koji je fiksira senke, i to mi je bila jedna od opcija. Tako konačno dođoh do Nyxovog gela za obrve. Spasioc moj. 
Nyx gel za obrve
Nyxov gel za obrve dolazi u tubici sličnoj bojama za slikanje. Kao i uvek, Nyx može da se pohvali velikim izborom nijansi, pa je tako i u ovom slučaju proizvoda za obrve. Iako drugi proizvođači uglavnom imaju standardne nijanse za plavuše/brinete/crnke, Nyx nudi pet nijansi. Meni odgovara EBG02 Chocolate
Nyx gel za obrve
Sam gel je tečan ali ujedno i gust, kremast. Nanosim ga Calinom kosom četkicom za obrve i ajlajner pod brojem 504. Stavim gel na šaku i zatim umačem četkicu u gel. Magija kreće, obrve bivaju iscrtane i postojane :D Ono što je veoma pohvalno kod ovog gela jeste što je vodootporan. Dakle, kad se nanese u željenoj meri i obliku, osuši se i ne mrda sa lica. Padala kiša ili sneg, gel je uvek na mestu! Ovo je zaista spas za mene, nema više razmišljanja da li sam slučajno malo razmazala obrve i da li su same nacrtane obrve počele da blede. Isto tako, sa drugim proizvodima za obrve znalo je da mi se desi da pošto moje čelo ume da prosija (rezultat kombinovane kože i masne T zone), ta masnoća dođe u dodir sa obrvama pa ukoliko bih ih pipnula lakše bi se skinule. Sada brige više nema, obrve budu zacementirane i konačno mogu da se opustim i ne razmišljam o njima!
Bitno je imati laganu ruku prilikom nanošenja jer je gel dosta pigmentovan. Isto tako bitno je paziti na oblik jer kada se gel osuši za nekih 15ak sekundi, popravke više nema.
Nyx gel za obrve
Sve vam ovo pišem iz ugla osobe koja crta kompletne obrve preko svojih. I to na dnevnoj bazi biram kakav će oblik tačno biti, a da budemo iskreno zavisi i koliko vremena imam i koliko sam vična tom crtanju. Moram reći da otkako koristim Nyxov gel za obrve, mnogo mi je lakše. Jer sam sigurna da kako nacrtam obrve pre izlaska iz kuće, u takvom stanju će se i ostati kada dođem kući.
Kada govorimo o uklanjanju tj. skidanju gela, moja preporuka jeste sve na uljanoj bazi! Da li su to ulja za skidanje šminke, prirodna ulja (kokosovo, bademovo, čičkovo, ricinusovo- koje je dosta gusto te bi ga trebalo pomešati) ili dvofazni odstranjivači šminke, meni je sve delotvorno. Što se tiče micelarnih voda i mleka za skidanje šminke, sa njima je malo teže raditi tj. sam postupak skidanja duže traje i u zavisnosti od proizvođača više ili manje je efikasno. Zato sa uljanim proizvodima nemam problema prilikom skidanja. Trenutno koristim Biotenov dvofazni odstranjivač šminke oko očiju (recenzija – klik ovde). 
Nyx gel za obrve
Gel za obrve ima 10ml, rok trajanja od otvaranja jeste 9meseci (meni traje duže od toga). Cena: 745,00rsd.
Ovo je proizvod koji je meni zaista potreban i zato dobija sve pohvale! Uzela sam i Nyx-ovu vodootpornu Tame & Frame pomadu za obrve pa ću vam blagovremeno saopštiti utiske i o njoj.
Imate li problematične obrve i kako izlazite na kraj sa njima? 
Hvala na čitanju i svako dobro!

You Might Also Like

9 comments

  1. Nikada nisam koristila gel za obrve, mada Nyx zasita ima neke interesantne proizvode koje drugi drogerijski brendovi nemaju. Inace imam NYXpljosnatu olovku za obrve-odusevljena sam njome

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste, zaista se mogu pohvaliti raznolikim izborom prozivoda :) Olovke nisam ni primetila, moram pogledati! :)

      Delete
  2. Obozavam ga, pravo otkrice! :) Ipak mi se gel pokazao nesto bolje od pomadice :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni se čini da je bolji od pomade! :)

      Delete
  3. Nikko da ga uzmem a uvek vidim reči hvale. Moraću da ga uzimem na sajmu kozmetike, samo još da izaberem nijasnu. :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam odgađala a potom se i oduševila kada sam ga konačno uzela! Lep provod želim! :)

      Delete
  4. Savršeno deluje, ovo moram probati. :-)

    ReplyDelete
  5. Savršeno deluje, ovo moram probati. :-)

    ReplyDelete

Next

Part of the next blogger network