Poput zvezdane prašine - Guerlain Météorites kuglice

Tuesday, June 07, 2016

Dobro jutro želim!

Guerlain Meteorites
Guerlain Meteorites kuglice
Ah, taj GuerlainOdiše luksuzom, prefinjenošću, golica čulo mirisa i vodi ga na put obložen finim mirisama, a oku pruža očaravajući prizor glamuroznog pakovanja. Prožrt je duhom Francuske odakle potiče, i poput neke nejake, nežne francuske princeze obavijene u skupoceno, teško ruho, u svom luksuznom pakovanju krije moć i sofisticiranost. U mnoštvu kozmetičkih kompanija, Guerlain je poseban.

Guerlain Meteorites

Kada bi trebalo da izdvojim tri proizvoda po kojima se francuski brend Guerlain ističe, to bi bili: Météorites kuglice, Shalimar parfem i Terracota bronzer. Danas ću vam pisati o dražesnim malim lopticama sakrivenim u luksuznom, srebrnom pakovanju – Météorites kuglicama za nijansiranje.

Guerlain Meteorites

Sada već daleke 1987. godine, davno pre svetske euforije postizanja blistavog (glowy) izgleda, hajlajtovanja i drugih trendova koji se fokusiraju na svež, zdrav i blistav izgled, Guerlain je svetu podario do tada nešto neviđeno. Male kuglice različitih boja, čija uloga jeste da budu višnja na vrhu torte, da dopune tj. završe celokupan izgled pružajući nežnu blistavost.   Torta je sama ukusna bez višnje ali upravo ta višnjica daje “to nešto” i zaokružuje celu priču kao uspešnu. Sa razlogom su ove male kuglice popularne i dan danas širom planete :)

Guerlain Meteorites

Šta kaže Guerlain? Magična formula sadrži božanski puder koji pretvara svetlost, nevidljivu golom oku, u savršenu auru u dodiru sa kožom. Kroz veo svetlosti, lice je obasjano. Od samog početka, prepoznatljive nijanse Météorites kuglica izjednačavaju ten: mauve nijansa hvata svetlost, roza pruža mladalački sjaj, a žuta neutralizuje crvenilo. Blistave kuglice ublažuju intenzitet senki na licu i skladno se blendaju za postizanje savršeno prilagođenog sjaja.

Guerlain Meteorites

Prva prepreka do Meteorites kuglica jeste crna kutija sa obeležjem nijanse. 
Postoje četiri nijanse:
01 Blanc de Perle – bela, boja kajsije/roza, ljubičasta i žuta boja - dominiraju bele, svetlije kuglice,
02 Clair – bela, zelena, ljubičasta, žuta, boja kajsije/roza – mahom jednaka zastupljenost svih nijansi,
03 Medium – bela, žuta, ljubičasta, boja kajsije, roza boja – dominiraju roze nijanse
04 Doré – žuta, ljubičasta, braon, roza, kajsija – najtamnija nijansa.
Guerlain Meteorites
02 Clair
Moj odabir je bio broj 02 Clair, šarolikih komplementarnih boja različitih funkcija. U šminci komplementarne boje služe da istaknu jedna drugu, a boje koje su nasuprot jedna drugoj –crvena/zelena, žuta/ljubičasta, plava/ narandžasta, služe ujednačavanju- zelena ublažava crvenilo, žuta tamne krugove i sl.. Ove funkcije naravno, nisu toliko dominantne kao kada je reč o korektoru ili puderu, ali svakako u završnom potezu šminkanja daju poseban pečat.

Guerlain Meteorites

Otvaranje crne kutije dovodi nas do veličanstvene posudice srebrnih šara. Okruglo, metalno srebrno pakovanje sa upečatljivim Guerlain znakom divnog uklopljenog dizajna, naprosto zaslužuje da bude na vidljivom mestu u "makeup kutku". Srebrna teglica zaista izgleda prefinjeno i luksuzno i jednostavno mami poglede ka sebi. Kada otvorimo poklopac, očekuje nas pufnasti sunđerčić (nije namenjen za nanošenje kuglica) koji nas deli od konačnog cilja. Kada pomerimo pufnicu, prvo nas dočeka zavodljivi a pritom nežni, miris ljubičica. A potom osećamo zadovoljstvo zbog veoma lepog ugođaja – pogleda na male, božanstvene perlice.
Guerlain Meteorites
Direktna sunčeva svetlost
Svaka kuglica prepuna je divnog sitnog šimera koji se presijava. Kuglice sudaranjem ostavljaju svetlucave čestice na koži dok boja samih kuglica nije primetna. One se zajedno ukombinuju u savršeno presijavanje a posebno bi ih trebalo dosta pritiskati ne bi li prikazale jače svoju nijansu.   

Guerlain Meteorites
Dnevna svetlost
Fotografije ne mogu da dočaraju presijavanje na koži koje pružaju ove kuglice. Preporučeno je nanositi ih posebnom četkom koju je Guerlain kreirano specijalno za nanošenje Meteorites kuglica. Četka podseća na četku za rumenilo i jedno vreme sam razmišljala o kupovini iste ali sam odustala. Kuglice najčešće nanosim Essence četkom za bronzer iz Make me pretty kolekcije (recenzija ovde). Dlake su čvrste i nabijene tako da prah od kuglica ne ulazi u samu četku već ostaje na površini dlaka, a veličina kupi dovoljno proizvoda.
Guerlain Meteorites
Kao i MAC Fix + (recenzija ovde), ovo je jedan od onih proizvoda koji ćete momentalno zavoleti ili nećete razumeti opsesiju istim. Svakako vas neće ostaviti ravnodušnim :) Meteorites kuglice ne pripadaju kategoriji standardnih proizvoda za šminkanje kao što su maskara, puder, karmin… ali lako dospeju u kategoriju obaveznih proizvoda. Bez njih više nije to to :) 
Guerlain Meteorites

Guerlain je stvorio presovanu verziju ovih kuglica u vidu kompaktnog pudera. Kompaktni puder dostupan je u tri nijanse ( 02 Clair, 03 Medium i 04 Doré). On predstavlja mozaik boja i blistavosti kuglica. Ostajem verna kuglicama koje su teške 25gr i stoga mnogo duže traju.

Guerlain Meteorites

Generalni utisak? Ko bi rekao da tako malene, slatke kuglice mogu da izazovu toliko radosti…Ne fiksiraju šminku niti matiraju izgled ali ipak daju bonus, tu iskru koja zrači blistavošću i svežinom. Pogodne su za samostalno korišćenje kao i za završni potez u šminkanju. Lagane su i uopšte se ne osete na koži ali su zato vidljive kao suptilan, umeren odsjaj. Kao kada smo u filmovima gledali preletanje zvezda i zvezdanu prašinu kao čaroban trag koji ostaje, tako i sudaranje ovih kuglica poput preletanja zvezda ostavlja trag svetlucavih čestica. Ne čudi me što su Meteorites kuglice stekle kultni status, ovo je unikatni proizvod za sva vremena :)

Guerlain Meteorites
Cena Meteorites kuglica u Jasmin parfimerijama jeste 7.699,00rsd. Neretko se Guerlain može pronaći na sniženju od 20%.
Guerlain Meteorites
Da li je Guerlain i vas uspeo da očara? :)

Hvala na čitanju i svako dobro!

You Might Also Like

4 comments

  1. Divan post! Zapratila sam te! :)
    Vesna - Home Chic Club
    http://vesna-kreativnostidrugesitnice.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  2. Ja obožavam guerlain. Jedan su mi od omiljenih brendova pogotovo volim njihove parfeme, plus su im zaposleni u radnjama izuzetno prijatni. Super post već duže vreme planiram da uštedim za ove kuglice, ali nikako dasakupim novac :) queenalexisxxxo.blogspot.rs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti! Da, zaista, i parfemi su odlični. Nadam se da ćeš ubrzo biti u prilici da ih uzmeš, jesu skuplje ali isplativo je to što traju godinama :)

      Delete

Next

Part of the next blogger network