Balea dvofazni odstranjivač šminke oko očiju

Monday, June 13, 2016

Dobar dan želim!

Nedavno su se na našem tržištu pojavili novi Baleini  proizvodi za uklanjanje šminke (micelarna voda za osetljivu/kombinovanu kožu, ulje za skidanje šminke), a red je da prodiskutujemo i o proizvodima koji su prisutni već neko vreme. Danas vam pišem o dvofaznom odstranjivaču šminke oko očiju, a uskoro očekujte i post o ulju za skidanje šminke (micelarnu ću pomenuti u Empties postu kada je potrošim).
Balea dvofazni odstranjivac sminke oko ociju
Balea dvofazni odstranjivač šminke oko ociju
Otkrila sam da mi ovakvi proizvodi sa uljem najbolje odgovaraju za skidanje šminke sa očiju, pogotovo maskare i gela za obrve. Mnogo je lakše pritisnuti tufer na oko, sačekati koji trenutak da natopljeni tufer prodre u samu šminku i nežno krenuti sa brisanjem. Upotrebom micelarnih voda, uvek sam morala više da se pomučim, da trljam i to ponavljam više puta, pogotovo kada je reč o gelu za obrve koji je vodootporan i teže se skida (recenziju NYX-ovog možete pročitati ovde). Uz dvofazne odstranjivače, skidanje je olakšano, uljana faza rastvara šminku i lakše je uklanja. 
Balea dvofazni odstranjivac sminke oko ociju
Šta kaže Balea? Momentalno uklanja vodootopornu šminku oko očiju i dugotrajne ruževe. Formula sa provitaminom B hidrira i neguje osetljivi deo oko očiju.
Upotreba: bočica se promućka, nanese na tufer i može se početi sa skidanjem. Obično je efikasnije ukoliko se nekoliko trenutaka tufer ostavi na oku kako bi se upilo sredstvo i počelo da razgrađuje maskaru i ostalu šminku.
Vidljive su dve faze, plava i providna tj. uljana i vodena. Kada se promućka pre upotrebe radi spajanja dve faze, na tuferu je vidljiva posebno plava i posebno providna faza. Koliko god da sam mućkala faze nisu uspele skroz da se sjedine, no to nije uticalo na samo delovanje.  Odstranjivač uspeva da skine apsolutno svu šminku sa očiju! Blag je na očima bez iritacije. Ostavlja mastan fil, no ja svakako koristim tonik nakon skidanja šminke.
 Kao i većina odstranjivača šminke oko očiju, Balea stiže u manjem pakovanju od pristojnih 100ml. 
Generalni utisak? Nemam zamerki! Jedino bih volela da je veće pakovanje jer se ovo baš brzo troši. Dvofazni odstranjivač ne iritira i ne nadražuje oči, uspešno skida i vodootpornu šminku (gel za obrve, vodootpornu maskaru nisam isprobala). Ostavlja mastan fil ali kome ne smeta to se brzo reši umivanjem ili korišćenjem tonika. Više bih preporučila upotrebu ovakvog jednog sredstva oko očiju jer je to najosetljivije područje na licu, nego same micelarne vode. Što se cene tiče, na tadašnjem sniženju platila sam ga 125,00rsd, izuzetno pristupačno!
U poređenju sa Biotenovim dvofaznim skidačem šminke oko očiju (klik ovde), osim različitog sastava, Balein više ostavlja mastan trag. 
Pisaću vam uskoro i o novoj Garnirovoj micelarnoj dvofaznoj vodi sa uljem
Koristite li dvofazne skidače šminke?
Hvala na čitanju i svako dobro!

You Might Also Like

4 comments

  1. Koristim i to bas ovaj, odusevljena sam, i cena je odlicna! Super recenzija <3 ljubimm

    ReplyDelete
  2. Mnogo bolji efekat ima kada ga direktno naneses na prste i istrljas blago oci. Probaj! Meni je sa tuferom skidao 70% sminke sa ociju (koristim vodootpornu maskaru) a na spomenuti nacin 99-100%. I naravno, mnogo manje trljanja i iritiranja ociju.

    ReplyDelete

Next

Part of the next blogger network