DA ili NE? - MAC Fix +

Saturday, May 07, 2016

Dobar dan želim!

Neki ga hvale, neki ne dele oduševljenje ali jedno je sigurno – Mac Fix + sprej za osveženje i završnu notu šminke  godinama predstavlja jedan od najpoznatijih i najprodavanijih MAC-ovih proizvoda širom sveta. Navodi se da je ovo hidratantni sprej koji osvežava kožu i daje završnu notu šminkanju (ne fiksira šminku). Osim primarnih funkcija, korisno je što se može  upotrebljavati i na druge načine.
Mac Fix +
MAC Fix +


Crna kutija prepuna šljokica koje se presijavaju unutra krije Fix + sprej. Količina je 100ml i dosta dugo traje (u zavisnosti za šta se koristi), a postoji i putno manje pakovanje od 30ml (razlika u ceni je oko 1000,00rsd tako da je strandardno pakovanje isplativije). Flašica je mat, providna, a poklopac se zaključava okretanjem na desnu stranu što pruža sigurnost da se proizvod neće proliti tokom putovanja. Proizvod se koristi tako što se špricne (nekoliko puta) prema licu na udaljenosti od oko 30cm. On orosi lice, osuši se i ne ostavlja nikakve tragove nanošenja.
Mac Fix +

Fix + u sastavu sadrži glicerin (kao drugi sastojak) koji „lepi“ šminku, ekstrakte krastavca i kamilice za umirenje kože, pantenol, kofein i arginin


Sastav: water, glycerin, butylene glycol, cucumis sativus (cucumber) fruit extract, chamomilla recutita (matricaria) extract, camellia sinensis leaf extract, tocoperyl acetate, caffeine, panthenol, arginine, peg-40 hydrogeneted castor oil, ppg-26-buteth-26, fragrance (parfum), disodium edta, phenoxyethanol <ILN22269> 


Ono što je velika zabluda jeste to da li je Fix + sprej za fiksiranje šminke. Sam naziv je zbunjujući jer se glagol fix odnosi na popravku šminke a ne na fiksiranje. Ovaj sprej treba da osveži lice i ukloni onaj brašnjav izgled ukoliko se pretera sa proizvodima u kamenu – što i radi. Dakle, ne setuje šminku, ne pomaže da šminka ostane na licu ceo dan (iako ima glicerin u sastavu, nisam primetila da je uticao na produženje nosivosti šminke) već mu je primaran zadatak da vrati živost ako se pretera u matiranju i istovremeno hidrira. To čini odlično :)
Mac Fix +

Uvek je pozitivno kada proizvodu određene namene, možete pripisati još koju funkciju. Tako Fix + osim što se koristi pre nanošenja šminke za osveženje i nakon nanošenja šminke za vraćanje hidratantnosti, može da se koristi i za pojačavanje intenziteta senki i pigmenata.
Pigmenti su sami po sebi intenzivni ali ih je lakše koristiti ukoliko špricnete Fix + na četkicu a zatim umočite četkicu u bočicu pigmenta.
A što se senki tiče, Fix + je tu zaista kao velika pomoć, svaku nedovoljno pigmentisanu boju može da popravi - možete videti kako to izgleda sa Sephorinom –klik ovde, i MUR senkama - klik ovde.
Može se koristiti i samostalno za osveženje i hidrataciju lica (ima predivan, malo parfemski miris).
Mac Fix +

Generalni utisak? DA! Otkako sam počela da ga koristim, nije mi jasno kako sam ranije živela bez Fix +. Ovo je proizvod koji možda ne pripada krugu najužih, potrebnih proizvoda za svakodnevno šminkanje, ali za mene je jednostavno “must have”. Nema više bojazni da li sam preterala sa puderom u kamenu niti da li šminka izgleda previše “teško” na koži, Fix + sve to rešava. Špricne se dva, tri puta i laganiji izgled je vraćen, a sve miruje.

Rok trajanja od otvaranja jeste 24 meseca (iako na našoj deklaraciji piše neograničeno) što pruža i više nego dovoljno vremena da se proizvod iskoristi. Cena je oko 2.500,00rsd, dok je cena putnog pakovanja od 30ml oko 1.500,00rsd.

Nekad male sitnice znače puno, iako je ovo prozivod koji ne deluje veoma značajno, on zaista ume da odigra veliku ulogu u šminkanju. Nije setting spray ali zato jeste finishing spray, i zaista radi ono što mu je namena – popravlja i daje završnu notu šminkanju. Drugi načini upotrebe samo su dodatni plus :)

Mac Fix +


Kakvo je vaše mišljenje o MAC Fix +?
Hvala na čitanju i svako dobro!

You Might Also Like

10 comments

  1. Apsulutno se slazemo! Ne znam kako sam prije zivjela bez ovog malca :) <3

    ReplyDelete
  2. Nisam probala ni ovaj ni neki drugi,jer pudere generalno slabo koristim,ali dobro je znati. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako se nekad odlučiš, sve sam rekla! :D <3

      Delete
  3. Ja više ne mogu zamislit šminkanje bez njega, totalna ovisnica 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eto kako jedan, na prvi pogled možda nebitan, proizvod može da promeni sve! :D

      Delete
  4. Dugo se razmišljam i nikako da prelomim zbog cene, jer znam da bi mi se svideo, pa bih ga kupovala redovno. :D

    ReplyDelete
  5. ja sam ga nasla u parndorfu za 14€. ne znam da li je na akciji ili sta!?

    ReplyDelete

Next

Part of the next blogger network