NYX-ova baza za senku

Thursday, November 05, 2015

Dobar dan želim!




Ono što mi uveliko olakšava nanošenje senke, njeno trajanje i izgled na očima jeste baza za senku. Nikad (otkako sam otkrila čari baza) ne nanosim senku bez baze, koristila sam ih nekoliko a danas ću pisati o Nyx-ovoj. Moji kapci su dosta masni tako da sam ranije tokom godina imala problema sa nakupljanjem senke u pregibu kapka. To više nije slučaj, živele baze za senke!


Nyx-ova baza za senku nam dolazi u okruglom pakovanju, kao mala teglica. Lako se otvara i zavrće, a proizvod se ne suši. Na donjem delu nalazi se lista sastojaka i datum isteka proizvoda – moja konkretno ima rok do decembra 2016. godine. Nema šanse da je potrošim u navedenom roku, baza ima 7 grama i minimalno se troši. 
Ono što jako volim kod Nyxa jeste što za toliko vrsti kozmetičkih proizvoda imaju širok izbor nijansi. Tako je i kod baza za senku, nema samo klasične boje kože, već  imamo ponudu u beloj boji, sedefasto beloj, neutralnoj i crnoj. Da, da, imaju i crnu bazu za koju navode da „intenzivira pigmentisanost senki i produžava trajanje. Posebno pogodna za kreiranje smokey look izgleda.”.  Ja sam se odlučila za belu boju da bi mi više istakla boju senke.

Baza je veoma kremasta i jako lako se razmaže po kapku. Dovoljno je samo malo proizvoda jer ako se stavi više, nakuplja se u pregibu kapka a koja je onda poenta baze? Ono što mi se kod ove baze veoma sviđa jeste što zaista poveća intenzitet boje senke. I na pakovanju piše „Za 100x življe boje“. Moram reći da ovu bazu rado koristim u kombinaciji sa senkama koje su slabije pigmentisane. Zaista boja zaživi i postane jača. Evo kako to izgleda:

Mislim da swatchevi verno prikazuju kako to izgleda. Ponavljam da je dovoljna mala količina baze – ja je zahvatim vrhom šire četkice i to mi je dovoljno, jer je veoma kremasta i ne bi radila posao da se koristi u većoj količini. Pogotovo treba da vode računa osobe sa masnijim kapcima. 
Baza se može kupiti u svim prodajnim mestima NYX kozmetike ili poručiti putem Alexandar Cosmetics sajta . Cena je 739,00rsd i smatram da je i više nego isplativa jer ju je nemoguće potrošiti. Kako imam druge baze u nude nijansi, sledeća na redu Nyxova koju želim da isprobam jeste crna :)

Da li koristite baze za senke i koje (osim Avona, to pretpostavljam da je celoj planeti zajedničko :D) ?

Hvala na čitanju i svako dobro!

You Might Also Like

22 comments

  1. Ja trenutno koristim Avonovu, ali koristila sam i Artdeco i odlična mi je! Ova mi se baš sviđa, čim Avonovu potrošim i ovu ću sigurno isprobati! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Artdeco je i meni odličan! Probaj pa javi utiske! :)

      Delete
  2. Trenutno najvise koristim Nyx-ovu jumbo pencil u nijansi Milk, bez nje ne mogu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja koristim Jumbo Milk ali nikako kao bazu, previše mi je kremasta za kapke ali je zato savršena za tzv. vodenu liniju :)

      Delete
  3. Predivna recenzija! Kojom četkicom je nanosiš? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zahvaljujem! Nanosim je ovom MACovom četkicom sa slika, u pitanju je limitirano izdanje prošlogodišnje praznične kolekcije 235SEi ne bih je menjala ni za jednu drugu. Dosta je široka i u dva poteza nanesem bazu! :)

      Delete
    2. :( da li nam možeš predložiti neku calinu ili blush četkicu sličnu ovoj? hvala :)

      Delete
    3. Blush 18a, Cala 76505. Ne mogu baš reći da su slične jer nema ni Blushovih ni Calinih takvih širokih četkica za oči. A inače sam rado koristila četkice za korektor za nanošenje baze jer su dovoljno velike da to brzo uradim, a proizvoda mi treba samo za vrh četkice. Npr. Calina 76306 me je dobro služila ili Essence ima sada novu plavu Concealer brush ako se nisu razgrabile. Nadam se da sam ti pomogla! :)

      Delete
  4. Kako dobra baza :D bas radi svoj posao :) nisam je videla do sad ali je definitivno vredna paznje :) <3

    ReplyDelete
  5. Samo Avonovu za sad :-) Ali ova je odlicna, vidi se :-* :-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ništa bez Avonove! :D Jeste, zaista! :) <3

      Delete
  6. Avonova mi je prva i nju jos uvek samo koristim, sasvim mi je okej za sada. Mada ne sumnjam da ima mnogo boljih. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Avonova je odlična a nekad dobro dođe i promena :)

      Delete
  7. Probaj obavezno i crnu za shimmer nijanse! :)

    ReplyDelete
  8. Kratko i efektno, bas kako i treba. Nisam probala nyx baze, samo novu aura i artdeco. Moji kapci su jako masni pa ne bih eksperimentisala, mada sad kada sam videla tvoju recenziju mozda i probam nesto novo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti! :) I mene očekuje isprobavanje Aurine a Artdecova mi je odlična! Razumem te, čovek bi rekao da masni kapci i dosta kremasta baza ne idu zajedno, ali uz umerenu dozu ova baza je zaista super :)

      Delete
  9. Baš dobro izgleda ova baza, svidja mi se kako pojača intenzitet senke :)
    Izgleda da sam ja jedina koja nije probala Avonovu, mada znam da je mnogi vole :D
    Moj favorit je Too faced, melem za moje ultra masne kapke :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ova baza čuda čini sa senkama slabije pigmentacije! :)
      Avonova je, rekla bih, najpoznatija na našem tržištu :D
      Verujem ti da je TF super, retko šta od njih ne valja :)

      Delete
  10. Kolegica sa bloga i ja smo višestruko isprobavale ovu bazu i nažalost ni na jedan način nam nije odgovarala. Manje, više, razmazano, utapkano, ma nikako - kako god uvijek nam se nakupljala, a skupa s njom naravno i sjenila. Čak i više nego bez bilo kakve baze :( Naravno i mi koristimo Avonovu bazu, ali ima tu i Too faced-a, I Heart makeup, UD-a, Aqua seal-a i trajnih krem sjenila... ma cijela hrpa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sto ljudi - sto ćudi :) Žao mi je što vama ne odgovara, nadam se da ste probale da je nanesete u manjoj količini.
      Dobro ste opremljene, i treba! :) Dopada mi se što brendovi sada obraćaju pažnju i na baze a ne samo na senke :)

      Delete

Next

Part of the next blogger network