L'oreal Extraordinary Nutri Gold ulje i uljana krema za lice

Saturday, November 14, 2015


Dobro jutro želim!

L'oreal Extraordinary Nutri Gold uljana krema za lice i ulje
Hladnije, tmurnije vreme... Kiša, jaki vetar, sneg, hladnoća, suva koža, perutanje, zategnuta koža... Sve su to odlike koje karakterišu jesen i zimu, vreme i našu kožu (iako ovi novembarski dani podsećaju na proleće). Periode kada je red da se posvetimo nezi u većoj meri nego inače. Periode u kojima je naša koža zahtevnija i potrebno je dodatno negovati bez obzira na to koji nam je tip kože. Kada je reč o nezi lica, ja to činim sa kremom i uljem za lice iz L'orealove Extraordinary Nutri Gold kolekcije. 
Moj tip kože varira od mešovitog do masnog.  U hladnijim danima pripadam kombinovanom tipu, sa izraženom masnom T zonom i suvim ostalim delovima lica. Jak i hladan vetar (brrrr) pogotovo utiče na moje lice stvarajući mi onaj osećaj zategnutosti i suvoće što ne volim. Zato, trudim se da pobedim uticaj hladnog vremena i da negujem i hranim lice kako treba. Zimus ove godine sam uzela i koristila novitete iz L'orealove Extraordinary Nutri Gold kolekcije, ulje i kremu za lice. Kako je zahladnelo ove jeseni, vreme je da se vratim njima. 
Ulje za lice
L'oreal nam poručuje da ovo bogato ulje sadrži spoj 8 esencijalnih ulja - lavande, ruzmarina, narandže, ruže, kamilice, jojobe, geranija i divlje ruže, namenjenih hidrataciji i hranjenju kože. Sam izgled je luksuzan i glamurozan, mešavina zlatne i crne boje. Bočica sa pipetom je funkcionalna i nemam problema sa doziranjem niti sa zavrtanjem iste (za razliku od Avonog Planet Spa maslinovog ulja za lice, pominjala sam ga ovde). Miris je opijajući, prirodan, uljani, eteričan, mnogo mi se dopada. A ulje? Samo ulje je odlično, brzo i lako se upije u kožu i ne ostavlja mastan trag. Kapnem tri kapi ulja – čelo i obrazi, zatim kružnim pokretima razmazujem ulje dok ga ne rasporedim svuda po licu. A onda bi mi lice da može verovatno reklo “Hvalaa na pružanju ovog divnog ugođaja” jer kožu postaje svilenkasta , gipka i osvežena. Sačekam dok se ne upije skroz i prelazim na kremu. Ulje koristim svakodnevno ujutru i uveče, uvek mi je dovoljno tri kapljice. Može se koristiti u kombinaciji sa kremom i odvojeno. Moje jutranje i večernje negovanje lica sa Baleinim Aqua serumom sada tokom hladnijih dana menja ovo ulje jer pored hidratacije i osveženosti lica, pruža osećaj nahranjenosti kože i sjaj. Posebno mi se dopada što iako ovo ulje pruža sjaj, ne masti moju problematičnu T zonu, jej! Isto tako, nije namenjeno određenom tipu kože već svima od 20 do 50 godina. Pakovanje je od 30ml i definitivno ću ga ponovo kupiti. Cena: 1.149,00rsd u Liliju.
Uljana krema za lice
L'oreal Nutri Gold Extraordinary uljana krema za lice. Sadrži esencijalna ulja i beli jasmin, neguje i daje sjaj, kažu nam iz L'oreala. Pakovanje je kao i kod ulja, luksuzno, ko voli zlato sviđaće mu se ovakav izgled verovatno. Miris kreme intenzivniji je i jači od ulja, meni godi, pogotovo što se ne zadržava toliko na koži a opet mi prija da ga njuškam tokom stavljanja. Pošto je ovo uljana krema, tekstura joj je izrazito kremasta i svilenkasta pod prstima. Neke je srednje gustine i lepo se razmazuje po licu, u dodiru sa kožom odmah ima prelaz u tu blagu uljanu formulu. Preporučeno je da se umasira u lice radi savršenog upijanja. Ne mogu reći da to često radim, uglavnom brzo prođem nanošenje kreme. Kada se stavi krema, daje koži instant sjaj, lice izgleda življe i blistavije. I to ne zbog uljane formule pa se lice ne presijava kao da smo masni, već ima u sebe neke čestice koje reflektuju svetlost tako da zaista licu podari blistavost. Nekad mi se to dopada, a nekad više volim mat efekat. No, moram priznati da je ovo odlična krema za hladnije dane. Kao i ulje, preporučeno je svima od 20 do 50 godina starosti. I predlaže se kao podloga za šminku. Ja ipak koristim i prajmere radi dužeg zadržavanja šminke na licu. Pakovanje ove kreme jeste 50ml, a cena je kao kod ulja 1,149,00rsd (u Liliju).

Kada bih morala da biram između ova dva proizvoda, odlučila bih se za ulje. Zaista mi prija, volim da ga koristim, osveži mi lice i nahrani ga prirodnim sastojcima, što mi se izuzetno dopada. Krema mi je odlična za niske temperature ali prednost dajem ulju. Sporije se i troši.

Da li ste imale prilike da ispobate ove L'orealove uljane proizvode za negu lica i šta koristite da čuvate i hidratizujete kožu tokom hladnijeg vremena?

Hvala na čitanju i svako dobro!

You Might Also Like

16 comments

  1. Postovana, imam ulje i odlicno mi je. Kremu nisam probala, ali vec duze vreme je merkam. Niko ju do sada nije recenzirao, tako da se uzdam u tvoje iskustvo. Veliki pozdrav.
    Ana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poštovana Ana, nadam se da će ti se i krema svideti kao i ulje :) Puno toplih pozdrava.

      Delete
  2. To ulje mi deluje dobro. Ja isto imam masnu kožu ali sam dosta čitala i ispada da se i nama preporučuje korišćenje ulja bez obzira na to :)

    ReplyDelete
  3. Herm...Bas sam ga pre neki dan videla u DM marketu, i pogledala sastav- koji je ok, ai tvoj opis ide tome u prilog. Izgleda da konacno imamo i jedno dobro drogerijsko ulje. Vredi da se proba..

    ReplyDelete
  4. Ulje mi se cini bas super :) Razmisljam neko vreme da li da ga uzmem, pa posle ovog posta verovatno i hocu :)

    ReplyDelete
  5. Imam ulje i prezadovoljna sam njime, obozavam ga :) kremu jos nisam probala :) super post <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno :) Lepo je čuti da nas ima zadovoljnih :) <3

      Delete
  6. Nism probala nista tako da ne mogu nista ni da kazem. Ovi proizvodi mi deluju jako super. Pakovanja su im jako elegantna i bas mi se dopadaju, nekako odisu luksuzom :) <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tako je, pakovanja su baš elegantna :) <3

      Delete
  7. Do sada nisam probala ni jedno ulje za negu lica a razlog je upravo moja mesovita koza i strah da ce mi se lice vise nego obicno mastiti i divlhati. Ovo ulje uzimam ozbiljno u razmatranje :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Razumem te, o tome sam i ja razmišljala ali ispostavilo se da ovo ulje ne masti tako da sam baš zadovoljna! :)

      Delete
  8. neprevazidjena marka sto se tice svih njenih proizvoda. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imaju baš kvalitetnih stvari, slažem se :)

      Delete

Next

Part of the next blogger network