Essence "Make me pretty" četkice

Sunday, November 22, 2015

Dobro veče želim!

Malo je reči da opišem uzbuđenje koje me je obuzelo kada su izašle nove limitirane Essence četkice iz kolekcije "Make me pretty". Još manje reči da dočaram koliko sam iščekivala da stignu kod nas. Kada se to desilo, odabrala sam one koje želim, našla ih (srećom) i nakon korišćenja nekoliko nedelja (kako vreme leti), vreme je da podelim svoje utiske sa vama.
Essence Make me pretty brushes, Essence make me pretty cetkice
Essence Make me pretty četkice



"Make me pretty" kolekcija se sastoji iz 9 četkica za šminkanje, spreja za čišćenje četkica i pre, pre, prelepe kutijice za četkice. Moram li uopšte i da pišem da ono što mi se najviše dopalo – kutija za četke, nije dostupno kod nas? :D Ubuduće više ne smem pominjati šta mi se najviše sviđa i kako to nije stiglo u Srbiju, nema smisla :D Sprej za čišćenje četkica takođe nisam videla, ali dobro, bez njega se može. 

Svaka četkica stiže u providnom, plastičnom pakovanju tako da se vidi sam izgled četke, a prisutne su i različite poruke:
*Best friends are hard to find because the very best is already mine* (so sweet)
*Be the most beautiful colour in the box* (and think outside the box, dodala bih)
*Some days you just have to create your own sunshine* (motivacija za teskobne dane)
*Who's the most wonderful & prettiest girl today?* (ogledalce, ogledalce)
*Everything is better in purple* (znam dosta osoba koje se slažu sa ovom izjavom).
Veoma domišljato i slatko. Pohvalno je kada neki brend vodi računa o svojim potrošačima, kao i samim detaljima.
Kada sam videla kako izgledaju četkice, poželela sam da ih kupim sve ali nakon smirivanja strasti, odabrala sam nekoliko, tačnije pet, za koje smatram da će mi koristiti. Ono što me raduje jeste što nisam pogrešila u odluci. Ulaganje u četkice se uvek isplati ako se bira kvalitet koji traje. A u ovom slučaju ulaganje je i više nego isplativo jer je cena smešna. 
Essence bronzer brush, bronzer brush

Prva i najveća "Make me pretty" četkica koju imam jeste ova mint četka za bronzer. Počeću time što ću reći da mi je ovo trenutno najomiljenija četkica! I boja, i sam izgled, i gustina dlaka i njihova mekoća, sve mi se nestvarno dopada. Dlake su gusto zbijene tako da i kada je položite prema dlanu neće se skroz saviti (to radim sa četkicama za rumenilo i bronzer da proverim fleksibilnost i da li su previše mekane). Sama dlaka je mekana i veoma prijatna na licu, naprosto mazi lice. 
Essence bronzer brushEssence bronzer brush

Navedeno je da je ovo četka za bronzer. Meni je od koristi za puder u kamenu i setovanje pudera. Lepo pokupi proizvod i rasporedi ga svuda po licu. Probala sam je i u funkciji četke za tečni puder i moram reći da se lepo snašla. Kako su dlake gusto nabijene, ne jede previše pudera. Puder za setovanje takođe lepo zahvata i raspoređuje. Kao četka za nanošenje bronzera, nije mi nešto funkcionalna jer je dosta velika i zahvata veću površinu na licu. Ali kao četka za blendanje bronzera nakon što ga nanesem, i više je nego odlična. Cena: 449,00rsd.


Četka za rumenilo. Koso je sečena, roze boje, dlaka gustih ali mekanih i savitljivih. Sečena je savršeno za nanošenje rumenila ali za moj ukus je pregusta. Dlake su tako zbijene da se rumenilo momentalno utapka na obraze, bez mogućnosti da se postepeno nanosi. S rumenilom se lako pretera tako da je bolje raditi četkicom sa lakšom, ređom dlakom, barem meni. 

Umesto za rumenilo, ja koristim ovu četkicu za setovanje korektora ispod očiju. Takve je površine da može taman da pokrije podočnjake i da puderom za setovanje setuje korektor. Cena:409,00rsd.


Četkica za korektor. Odlična četkica, moram reći. Pljosnata je, blago ovalna i taman dovoljno gusta. Iako je pljosnata, i ova četkica je zaista mekana. Odgovara svrsi, lepo nanosi korektor. Ja je koristim i za nanošenje senke i nemam zamerki. Cena:269,00rsd.




Četkica za precizno nanošenje senke. Nisam ni slutila koliko ću biti zadovoljna ovim malim čudom. Četkica je mint boje, sečena u špic tako da može vrhom da pokupi senku i nanese je npr. na pregib kapka, u spoljni ugao… Izuzetno je mekana i baš je volim. Cena: 239,00rsd.


Poslednja lepotica koju posedujem jeste četkica za "blendanje senke". U kojem univerzumu? Na prvi pogled na Essencovom sajtu pomislih da su dlake duže, te da će biti ovo odlična četkica za nanošenje baze ili senke preko celog kapka. No, dlake su zaista veoma kratke tako da ako želite da nanesete senku na kapak, osim dlaka kapak vam dodiruje i hladni, metalni deo a to nije prijatno. 
Essence cetkica

Funkcija četkice se promenila i postala je moja nezaobilazna četkica za nanošenje hajlajtera ispod obrva. Pošto je četkica dovoljno široka, lako nanese hajlajter u dva poteza. Kako je kratka dlaka, pokupi dovoljno da istakne obrve a da ne naruši šminku oka sa previše proizvoda. Isto tako, ova četkica je odlična za blendanje ajlajnera/senke na donjoj liniji oka. Ukoliko i ne koristim ajlajner, u zavisnosti od određenog “look-a” volim da nanesem na donju liniju oka tamniju senku koju sam koristila, i blago je izblendam da ne daje oštar izgled, a da ipak upotpuni ceo “look”. Cena: 269,00rsd.
Essence make me pretty brushes
To bi bilo mojih pet “Make me pretty” Essence četkica. Zaključak? Opšte oduševljenje :) Dopada mi se kvalitet izrade, razigrano pakovanje i šarene boje, posebno mekoća samih dlaka koje su toliko nežne na koži, što mi nije ispala nijedna dlaka tokom sada već, čestih pranja, što se ne suše dugo, takođe da pomenem i cenu kao plus jer su i više nego pristupačne. Samo je pitanje koliko će biti u prodaji pošto su limitirano izdanje. 
Da li ste ugrabile svoj primerak Essence četkica i kako vam se čine? 
Hvala na čitanju i svako dobro!

You Might Also Like

8 comments

  1. Ugrabih dve, ali mozda uzmem jos neku ako se nisu sve prodale.Divan je dizajn i kvalitet <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se, mada i više ni ne viđam, brzo su se razgrabile <3

      Delete
  2. Koliko su predivneee! Zavidim ti :D <3

    ReplyDelete
  3. Prelepe cetkice :) Ljubomorna sam jer ih u mom Dm-u nema :/ <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. O da :) Inače nisu dostupne u DM-u, samo u Liliju!
      <3

      Delete
  4. meni bi bilo zao da ih koristim jer su boje vrh kao i sama dlaka cetkice! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma još je lepše koristiti ih tako lepe :)

      Delete

Next

Part of the next blogger network