Moje kreme za ruke - I deo

Wednesday, September 02, 2015

Dobro veče želim! 

Balea, Bioten, Nivea, Aveo i Avon

Proizvodi za kojima sam totalno poludela poslednjih "i ha haj"  i bez kojih se osećam golo jesu - kreme za ruke. Odlučila sam da u nekoliko postova predstavim kreme za ruke koje imam i da malo napišem svoja iskustva i zapažanja. Ne volim osećaj suvoće na rukama i zato kreme za ruke koristim i više nego predano, obično imam određenu za noć, dan i neke koje nosim van kuće. Ne volim da koristim samo jednu, dosadi mi, a kako je na našem drogerijskom tržištu izbor i više nego velik, nije mi teško da se upustim u nabavku novih.

Ovih pet krema sam koristila tokom leta i evo nešto više o svakoj od njih: 

1. Balea Urea 
1. Baleina krema koja sadrži 5% uree. 100ml. Krema koju sam u životu do sada najbrže potrošila (a nikad ne koristim samo jednu), ovo mi je drugo pakovanje a uskoro će mi trebati i treće. Zavolela sam proizvode koji sadrže ureu, a Balea je izbacila liniju proizvoda sa ureom – losion za telo, krema za ruke, balzam za usne, kremu za stopala, sve sam isprobala i rado koristim. Krema je u veoma tečnom stanju te treba paziti prilikom istiskivanja da ne izađe previše proizvoda, razmaže se očas posla i lepo se upije. Navedeno je  da ima vitamin E koji „ štiti kožu od slobodnih radikala“ i šea puter koji „smiruje i oporavlja kožu“. Ovo je krema za veoma suve ruke a moram primetiti da uopšte nije toliko masna i teška kao neke druge kreme za intenzivnu zaštitu koje imam. Miris kreme je blag i prijatan a ruke budu jako nežne. Definitivno ću je ponovo kupiti. 


2.Bioten Perfect hands Jogurt i Badem
2. Biotenova hidratantna krema od jogurta i badema100ml. Helouuu, jogurt i badem?! Ta kombinacija ne može da ne valja, barem ne meni :) Kako kažu „Jogurt, bogat mineralima, hidrira i omekšava suve delove kože, dok ulje slatkog badema ima umirujući efekat na kožu i osvežava umorne ruke pružajući prijatan osećaj na koži bez masnih tragova“. Ova krema mi je ovog leta bila apsolutni favorit, ima laganu teksturu i izuzetno blag miris. Prvo mi zamiriše na kolač od badema a onda osetim miris jogurta. Ruke ostavlja negovanim i mekanim. 


3. Nivea Smooth Sensation - Macadamia Nut Oil
3. Nivea Smooth Sensation krema za suve ruke sa ulje makadamije. 125ml, od kojih je 25% gratis. I ovu kremu sam rado koristila tokom leta, uglavnom uveče. Kremastija je i masnija od ostalih. Zbog ulja makadamije pomislila sam da ću osetiti miris makadamije ali oseti se karakterističan Nivein miris. Navodi se da ulje makadamiije „štiti kožu ostavljajući ruke nežnim i mekim, hydra IQ stimuliše stvaranje novih Akvaporina- vodenih kanala u koži koji su odgovorni za transfer vode između ćelija“. Veliko pakovanje teško potrošiti :) I plus što je vazduh ušao u tubu tako da je ona uvek nabubrena. No, dopada mi se.


4. Avea krema sa pčelinjim voskom
4. Aveo balzam sa pčelinjim voskom za ruke i nokte. 100ml. Nisam uspela da nađem ovu kremu kod nas i žao mi je što nisam više komada uzela da napravim zalihe.  Srednje je gustine a fino se upija i ima predivan, nežan miris. Zbog glicerina je malo masnija tako da nije možda adekvatna baš za leto ali meni je prijala. Bolje da sam sačekala zimu pa da počnem sa upotrebom ali eto, meni kad se nešto svidi mora to odmah da se isprobava/koristi.  Kažu da „blaga formula sa prirodnim pčelinjim voskom i glicerinom neguje vaše ruke i nokte i ostavlja prijatan, svilenkast osećaj. Posebno za umorne ruke.”  Inače je ova krema favorit i moje mame, jedino nju koristi. 

5. Avon Naturals Vanilla
5. Avon Naturals Vanila. 75ml. Krema sa definitivno najintenzivnijim mirisom. I to vanile! :) Kako krenem da je otvaram tako već osetim miris, miris koji se dugo zadrži na koži. Sviđa mi se pakovanje od 75ml jer je praktično za nošenje, imam dosta torbica u koje staju samo ove kreme od 75ml. Krema je prilično gusta, lepo se razmazuje ali nisam sigurna koliko hidrira (iako je navedeno da je baš hidratantna), nekad ume da bude lepljiva. Navedeno je da “hidrira suvu, ispucalu kožu”. Ko voli vanilu, zavoleće i ovu kremu lako.



Čini mi se da su cene svih krema bile do 200,00rsd. Nisam jedino sigurna za Niveu, mada je i ona kupljena na sniženju - kao i sve ostale (u DM-u, Lilliju, i Aveo krema u Mülleru). 

Kako se vama dopadaju ove kreme i da li neku od njih koristite? 
Hvala na čitanju i svako dobro! 

You Might Also Like

14 comments

  1. Moraću jednom da kupim tu Balea kremu sa ureom, ako nisam 10 puta pročitala nečiju pohvalu.. :) Meni Bioten zelena nije odgovarala, ali zato jesu i crvena i narandžasta, te dve su mi možda i najbolje kreme za ruke u jeftinom cenovnom rangu.

    ReplyDelete
  2. Definitivno je uzmi! :) Narandžastu i ja naprosto obožavam a crvenu nikako da nađem :/ Zelena mi je upravo na rukama i samo je mirišem :)

    ReplyDelete
  3. Nisam isprobala Bioten i Aveo (mada sam isprobala neke druge Aveo kreme), i od navedenih, najviše mi se dopada Balea. Kompletna linija sa ureom je fenomenalna i redovno kupujem kremu za okoloočno pdoručje i kremu za ruke. Avon kremu imam u zalihama, to je novo pakovanje, još nisam isprobala, nadam se da nisu ništa mijenjali, mada sam kod prijateljica primijetila da je miris identičan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biotenove kreme su mi među top favoritima ikada :) Slažem se, zaista je dobra Urea linija. Tako i ja napravim zalihe Avonovih proizvoda kad su određeni popusti :)

      Delete
  4. Balea, definitivno moj favorit :D :-*

    ReplyDelete
  5. Koristila sam Avon, Bioten i Niveu..Meni je Avonova bila super, najlakse se upijala i generalno mi je odrzavala ruke mekanim..Bioten zelenu sam obozavala,sve Bioten sam probala i ova mi je bila najbolja, najvise zbog mirisa..Cekam ovu Baleinu da ulovim negde :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je Biotenova narandžasta miljenik, biće reči o njoj. Zaista su im dobre kreme :)
      Uhvatićeš Baleinu pa ćeš stalno da je mackaš koliko je dobra :)

      Delete
  6. Volim Baleine kreme za ruke i isprobala sam gotovo sve njihove. Favorit mi je zelena od masline, ali i ovu s ureom često kupujem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja se obradujem kad vidim da neka nova njihova stigne :)

      Delete
  7. Pošto si zavisinik o kremama, i mene ćeš navući :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hajde da se mackamo, ma nek se ruke sjaje :D

      Delete
  8. Prvo sam procitala drugo deo, sada prvi. Odlican izbor. Ovu Balea cu probati. Divno pises, kratko, koncizno, sve sto treba, ma bas divno.
    Pozdrav.
    Ana

    ReplyDelete

Next

Part of the next blogger network