Real Techniques Travel Essentials set četkica

Thursday, November 10, 2016

Dobar dan želim!

Osim biranja kvalitetne šminke koja nam odgovara, važno je izabrati i odgovarajući pribor za nanošenje šminke tj. četkice. Danas pričamo o Real Techniques setu za putovanja, koji sam i uzela na putovanju J
Real Techniques Travel set četkica
Real Techniques Travel Essentials set četkica

Pre 5 godina, (koliko je četkica od tada preplavelo tržište 2011. godina zvuči mnogo daleko :D) poznate sestre profesionalne šminkerke i vlasnice PixiWoo YouTube kanala iz Velike Britanije, Nicola i Samantha Chapman, lansirale su svoj brend Real Techniques. Fokusirale su se na četkice za šminkanje a potom i na samu šminku (koja nikad nije dostigla slavu četkica). Real Techniques je preko noći postao veoma poznat i voljen brend širom čitavog sveta. Kada izumemo na stranu da sve što je novo jeste zanimljivo, i ako sagledamo da su Real Techniques četkice i nakon pet godina i dalje popularne i voljene, tu u priču dolazi najbolji zastupnik ovih četkica: kvalitet
Real Techniques Travel set četkica

Travel set sadrži tri četke- dve za lice i jednu za oči, i praktičnu futrolu koja se može koristiti  i kao stalak za četkice. Sve stiže u plastičnoj providnoj ambalaži koju sam davnih dana bacila te ne mogu da vam pokažem. No, bitno je ono što je unutra, zar ne? J

Real Techniques Travel set četkica

Futrola koju ja imam jeste crna, a sada su dostupne bele futrole sa sivom unutrašnošću. Lagana je, punjena sunđerom, može da stane više četkica od tri i zaista je praktično urađeno što se futrola može saviti i poslužiti kao stalak.

Real Techniques Travel set četkica

Prelazimo na same četkice. Šarene drške su napravljene od aluminijuma zbog čega četke imaju lagodnu težinu – nisu teške ali ni prelake.  Na kraju samih četkica nalazi se crni gumeni deo koji olakšava držanje četkica u ruci. Vlakna četkica su sintetička i veoma su nežna. Na šarenim drškama napisani su nazivi četki sa potpisom Pixiwoo sestara, i slova su se izbrisala jedino sa velike multifunkcionalne četke.

Real Techniques Travel set četkica
Multi-task brush
Prva četkica u setu jeste Multi-task brush za nanošenje bronzera, rumenila ili pudera. Vlakna se prvo šire do polovine, a potom sužavaju u okrugli vrh. Odlično su zbijena tako da se savija samo taj duži vrh a ostale dlake koje idu u širinu ostaju nepomaknute.
Real Techniques Travel set četkica
 Obožavam da koristim ovu četku za nanošenje bronzera, savršena je! Vrhom pokupi taman koliko treba i lako ga rasporedi i izblenda. 

Real Techniques Travel set četkica
Essential foundation brush
Sledeća na redu jeste Essential foundation brush, četkica namenjena nanošenju tečnog pudera. Vlakna ove četkice ne idu u širinu već do polovine jesu kao širina same drške, a onda se sužavaju u šiljati vrh. Isto su u pitanju gusto zbijena vlakna. 
Real Techniques Travel set četkica
Ovu četku najbolje je koristiti za nanošenje tečnog pudera ili korektora oko očiju ravnim, dugim pokretima. Ukoliko se koristi brzim i kratkim pokretima, ume da bocka. Inače je nežna. 

Real Techniques Travel set četkica
Domed shadow brush
Za oči je zadužena Domed shadow brush. Ima gusta vlakna koja se šire i potom blago oblo završavaju. Dosta je široka za jednu četkicu za blendanje te ne znam kako bi odgovarala osobama sa sitnim očima i malim prostorom za bledanje.
Real Techniques Travel set četkica
Ovo je jedna od mojih omiljenih četkica za blendanje senki. Veoma je mekana, gusta i u nekoliko pokreta ovom četkicom blendanje je odrađeno.

Real Techniques Travel set četkica
Ove četkice imam sada već nekoliko godina i prilikom pranja (i upotrebe) nije ispala nijedna jedina dlaka. Isto tako, četke su zadržale svoj osnovni oblik i i dalje su jednako mekane kao prvog dana

Generalni utisak? Sve preporuke! Zaista uživam koristeći ovaj set: 
vlakna su sintetička a veoma mekana, 
gusto zbijena tako da se ne savijaju, 
četkice lepo prianjaju u ruku zbog gumenog kraja drške, 
šareni dizajn ih ističe od ostalih proizvođača, 
dodatak futrole/postolja je odlično zamišljen i praktičan... 
šta više reći? Najmanje koristim četku za tečni puder ali zato koliko koristim druge dve četke, ovaj set mi se itekako isplatio J
Cena jeste oko 18, 19$ u zavisnosti od mesta prodaje, što nije skupo ako imamo u vidu da se dobijaju dve četke za lice i jedna za oči odličnog kvaliteta.
Real Techniques Travel set četkica

Koristite li Real Techniques četkice?
Hvala na čitanju i svako dobro!

You Might Also Like

11 comments

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Hvala na ovom tekstu!!! Uvek sam se pitala vredi li kupovati ovaj set, ali se na kraju uvek pokolebam zbog činjenice da je putni i bila sam ubeđena da ipak nema neku primenu i da je zato među povoljnijima od RT. Možeš li možda da napišeš okvirnu dužinu četkica? Nadam se da nisu baš baš minijaturne :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema na čemu, drago mi je da mogu pomoći!
      Ovaj set je putni zato što sadrži osnovne četke koje su potrebne za putovanje (s tim da multifunkcionalna četka menja više četkica) a Mini Brush Trio set ima male četkice!
      Dužina drški kod ovog seta jeste 13cm, 2cm manje od MAC-ovih, Sigminih tako da nisu uopšte male! :)

      Delete
    2. Haha, sve sam pobrkala! Hvala na prosvetljenju i detaljnim informacijama. Sigurno ću ih probati :)

      Delete
    3. Nema na čemu, nadam se da ćeš uživati koliko i ja (znači mnogo :D)! :) Puno pozdrava :)

      Delete
  3. Izgledaju odlično, već dugo, dugo ih gledam, ali nikako da ih uzmem. :)

    Novi post: http://redheads-diary.blogspot.hr/2016/11/interliber-2016-snapchat-photos-ponovno.html

    ReplyDelete
  4. Ja obožavam Real Techniques četkice, a za njihovu šminku nisam iskreno nikada ni čula. :) Ovaj set je bio jedan od prvih koje sam naručila, uz blush brush i sva tri kista su mi odlična! Ja Essential foundation brush koristim za nanošenje korektora na područje ispod očiju jer mi je za puder premali. Slažem se sa tobom da je njihova futrola baš korisna, u nju uvijek potrpam sve svoje kistove kada putujem. Karmen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bile su dostupne neke njihove paletice u prodaji ali ne dugo, nakon toga su se fokusirale samo na četkice :)
      Verujem da uživaš, i ja sam baš zadovoljna i kao i ti nosim futrolicu na putovanja :D

      Delete

Next

Part of the next blogger network