INGRID baza za senku / INGRID eyeshadow base

Sunday, November 27, 2016

Dobar dan želim! Hello everyone!
Danas vam predstavljam moje novo otkriće kada su u pitanju dobre baze za senkupristupačne cene. Reč je o bazi za senku brenda Ingrid koji polako osvaja i naše tržište.
Today I’m presenting you my latest discovery when it comes to good affordable eyeshadow bases. It is the eyeshadow base of brand Ingrid which is slowly becoming more apparent in our (Balkan) market.
Ingrid eyeshadow base, ingrid baza za senku, ingrid podloga za senku
Ingrid eyeshadow base

Ingrid jeste poljski drogerijski brend koji nudi pristupačnu šminku dobrog kvaliteta. Nije dostupan u našim najvećim drogerijama već se može poručiti onlajn sa sajta kozmetikaiparfemi.rs gde je dostava besplatna za porudžbine preko 1.000,00rsd. Može se pronaći i u nekim lokalnim parfimerijama. Idemo sada na priču o bazi.
Ingrid is a Polish drugstore brand which offers good quality affordable makeup. It is not available in our largest cosmetic stores but can be ordered online on the website kozmetikaiparfemi.rs with free shipping (for Serbia) over 8€ spent. It can also be found in some local perfumeries. Now let’s talk about the base.


Nije zgoreg ponoviti da bez baze ni ne pomišljam o senkama. Imam masne kapke tako da bi se bez baze senke na mojim očima preslikale sa kapka, brzo isparile i ne bi imale dobar intenzitet boje (eh, kad se setim tih vremena...).
Stoga mi je bitno da baza može da produži postojanost senki na očima, spreči nakupljanje u pregibu kapka i (poželjno) pojača intenzitet boje.
It is worth mentioning that without an eyeshadow base, I don’t even think about putting eyeshadows on. My lids are greasy so without using any primer, eyeshadows do tend to crease on my lids, vanish and they don’t have the proper colour intensity (oh, when I remember those times…).
This is why it is important for me that the eyeshadow base I use prolongs the durability of eyeshadows, prevents creasing and (preferably) intensifies the colour. 
ingrid eyeshadow base, ingrid baza za senku
Ingrid baza upakovana je u kartonsku kutijicu sa podacima o proizvodu, sastavu i navedenoj količini - izdašnih 6,5gr. Rok trajanja jeste tri godine. Sama baza je u prilično širokoj teglici sa velikim crnim poklopcem.
Ingrid base is packed in a little cardboard box that gives us information about the product, ingredient list and the size – base weights 6,5grams. Expiration date is 2019, so it should be good for three years. Base is kept in a quite wide jar with a black lid. 
ingrid eyeshadow base, ingrid baza za senku
Šta kaže Ingrid? 
Zahvaljujući blagoj kremastoj teksturi, podloga za senku se delikatno i ravnomerno nanosi. Sadrži vitamin E koji deluje protiv starenja i maslinovo ulje koje daje koži potrebnu vlažnost. Senke za oči izgledaju intenzivnije, ne sakupljaju se na kapcima i efekat spektakularnog make up-a traje satima.
What Ingrid says? 
Eye shadow base smooths, evens and prepares the eyelids for the next steps of the makeup. It maximally prolongs the durability and intensifies the colour of eye shadows that do not run or crease in the folds of the eyelids. That is why the makeup looks fresh and flawless for many hours. Moreover, included in the composition olive leaf extract and vitamin E perfectly moisturize and nourish the delicate skin of the eyelids. 
ingrid eyeshadow base, ingrid baza za senku
Baza je na dodir, kao što se i tvrdi, veoma kremasta ali ipak u čvrstom stanjuNa koži je skoro neprimetna, stopi se sa bojom kože i bude blago lepljiva zbog čega senke lako ostaju na mestu ceo dan. Najlakše je naneti prstima jer je teglica dovoljno široka, a može se naneti i četkicom.
The base is, as it is claimed, very creamy but yet in solid form. It is almost invisible on the skin. It gives a slight sticky feeling which makes the eyeshadows stay in place during the whole day. The jar is wide enough so you can easily apply it with your fingers, or you can use a brush. 
ingrid eyeshadow base, ingrid baza za senku
Kako se ova baza pokazala?
Pa, ispunila je sve moje zahteve! Zbog svoje blago lepljive teksture senke drži na mestu postojane satima! Takođe, pojačava i intenzitet boje.
How did this eyeshadow base do?
Well, it did meet my expectations! Due to its sticky texture shadows last in place for hours! It also intensifies the colour.
ingrid eyeshadow base, ingrid baza za senku
Generalni utisak? 
Ovo je moja nova omiljena baza :) Dopada mi se što je lagana, lako se utopi u boju kože, pojačava intenzitet senki i produžava njihovo trajanje bez nakupljanja u pregibu kapka - što je i zadatak. Cena je 489,00rsd na sajtu što je povoljno, a količina je i više nego izdašna tj. 6,5grama. Ova baza trenutno mi se više dopada od: 
-Avonove (3grama - trenutno 479,00rsd) koja je više mousse nego kremasta, 
-Artdeco (5ml -929,00rsd - često na sniženju) koja sadrži šimer te nije najbolji izbor za mat senke (recenzija ovde
-Essencove (4ml -379,00rsd) tečna je i ne pojačava intenzitet boje
-i moje miljenice Nyxove (7grama - 739,00rsd) koja je veoma kremasta zbog čega je trunčica baze dovoljna, i teško se može potrošiti pre isteka roka (recenzija ovde).
Overall impression?
This is my new favourite base :) I like that it has thin consistency, it easily melts into your skin colour, intensifies the colour and does what it is supposed to do- prolongs shadow durability without creasing. Price is 4€ on website and you do get a great amount – 6,5grams. I prefer this base over: 
-Avon (3grams – 4€) which is more mousse than creamy
-Artdeco (5ml – 7,55€) which has shimmer so it's not the greatest choice for matte shadows
-Essence (4ml – 3€) which is liquid and does not intensify the colour
-and my favourite Nyx (7grams – 6€) which is extremely creamy so using tiny bit is enough and therefore can hardly be spent before reaching expiration date 
ingrid eyeshadow base, ingrid baza za senku
Koju bazu za senku vi koristite?
Which eyeshadow base do you use?
Hvala na čitanju i svako dobro!
Thanks for reading, take care!
*Ovo je PR dobijeni proizvod, što ne utiče na objektivnost moje recenzije.
*This is a PR sample, which does not affect my unbiased opinion.

You Might Also Like

14 comments

  1. Merkala sam ovu bazu i nisam bila sigurna da li da je kupim ili ne, ali mislim da cu je ipak probati. Bas dobro deluje i cena joj je super :) Ovaj post mi je dosao kao porucen :) Ja imam normalne kapke i u principu mi baza i ne treba, ali volim da stavim ili Aurinu bazu, Nyx Milk olovku ili neku drugu olovku kao podlogu kako bih pojacala intenzitet senke :) GR korektori iz paletice su mi se isto pokazali kao odlicna baza za senke :) Trebalo bi i ti da isprobas posto imas masne kapke, bas me zanima da li bi i tebi odgovaralo. Raspisah se, sorry :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bez izvinjavanja molim! :D Drago mi je što je post stigao u pravo vreme :)
      Ranije sam isprobavala korektore kao bazu ali ne vredi, sve je to previše kremasto za moje kapke (a ti GR korektori imaju baš gušću teksturu). Isto važi i za Milk Jumbo olovku, baš je volim ali ne odgovara mi kao baza. I ta Nyxova bela baza koju inače često koristim jeste dosta kremasta pa moram da pazim koliko nanosim. Tako ti je to sa masnim kapcima, dobro je da ne znaš muku! :)

      Delete
    2. Auuu, drago mi je sto nemam taj problem jer je meni na primer Nyx jumbo bas odlicna baza :) Ali ako si ti zadovoljna ovom bazom, onda moram da je probam :)

      Delete
  2. Prvi put čujem za brend i moram ti priznat da si me jako zainteresirala :)

    ReplyDelete
  3. Ovo je fenomenalno!

    Frauleind.blogspot.rs

    ReplyDelete
  4. Caos, imam jednu molbu. Koristila sam Artdeco bazu i ona mi je super, nema nakupljanja i lepo je 'lepljiva' pa su senke super pigmentisane. Sad sam probala Avon, isto sam zadovoljna što se (ne)nakupljanja tiče, al mi nije tako 'lepljiva' pa mi senke uz nju nisu tako pigmentisane. Da li bi mogla da mi uporedis ove dve sa Ingrid bazom, bas što se te 'lepljivosti' tiče?
    Hvala ti puno unapred :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ćao, ćao, ne zameri što si čekala na odg.
      Rekla bih da je Ingrid negde između Artdeco i Avonove baze, bliže Artdeco! Artdeco je gušća i kao što i ti kažeš, baš čini da su senke odlično pigmentisane, Avonova me više podseća na Essence I love stage koja isto drži senke na mestu ali ne pojačava intenzitet boje, dok je Ingrid lagana ali lepljiva pa može da pojača intenzitet, doduše ne u toj meri koliko Artdeco ali tu su negde :)
      Nadam se da ti je odgovor pomogao! :)

      Delete
    2. Hvala ti, divna si
      Pozdrav

      Delete
    3. Nema na čemu, puno pozdrava!

      Delete

Next

Part of the next blogger network