Empties #6

Thursday, October 27, 2016

Dobro jutro želim!

Proizvodi se nagomilaše - od onih za negu kose, tela, lica, sve do potrošene šminke, te sam dužna da objavim šesti post potrošenih proizvoda. Ima ih dosta i zato počinjemo odmah :)
Potroseni proizvodi, empties
Moji potrošeni proizvodi #6

Lorin sampon jaje, Farmasi sampon ruza, Brahmi amla ulje, Angel Therapy maska za kosu
Lorin i Farmasi šamponi, Brahmi Amla ulje, Angel Therapy maska
Lorin šampon sa jajetom, za sve tipove kose. Mađarski šampon koji s vremena na vreme uzmem na pijaci – 1l je oko 150,00rsd. Koristim ga za prvo šamponiranje jer je blagog delovanja ali zato svaki put uživam u mirisu – miris karamele, vanile, šnenokli -specifičan miris, meni najlepši (i da se ne lažemo, zato ga pristrasno i kupujem :D).

Farmasi šampon, ruža, za sve tipove kose. Još jedan šampon divnog mirisa ruža i pristupačne cene, doduše pakovanje jeste od 300ml, ne litarsko. Ovaj Farmasi šampon sam dobila i nikako da ga isprobam, sada mi je drago što jesam i sigurno ću probati i druge :)

Brahmi Amla ulje za ishranu kose. Ulje za kosu indijske proizvodnje, poznato u prodavnicama zdrave hrane . Sadrži ekstrakte iz biljaka brahmi i amle (otud i ime ulja) kao i ulje kikirikija i susama. Umasira se u kosu i ostavi preko noći, hrani kosu, sprečava opadanje i preranu pojavu sedih vlasi. Meni ova bočica od 100ml nije bila dovoljna da vam prenesem pozitivne utiske (negativnih nema). Možda u suštini nije ništa posebno? Ponoviću kupovinu, te vam javiti. Cena oko 400,00rsd.

Angel Therapy maska za kosu, makadamija i med. Pisala sam posebnu recenziju o ovoj masci jer to sasvim sigurno i zaslužuje, mene je oduševila (klik ovde). Nakon njene upotrebe, kosa je mekana, bez krute dlake, dobije sjaj i zdravije izgleda. Ovo je staro pakovanje od 300ml, novo sadrži 350ml za istu cenu – 750,00rsd. Sve preporuke.


Hera tecni sapun, Avon kupka za stopala
Hera sapun, Avon kupka za stopala
Hera tečni sapun sa glicerinom, Silky rose. Tečni sapun za ruke sa blagim mirisom ruže, namenjen svim tipovima kože. Solidan sapun blagog mirisa. Količina: 500ml.

Avon kupka za stopala sa pečenim orasom makadamije. Još jedan proizvod iz Avonove kolekcije za stopala sa mirisom koji želim kao parfem :D Koristila sam i kremu i piling za stopala, miris je fantazija. Ova kupka mi je duuugo trajala jer se preporučuje 15ml na 4l tople vode, ja sam stavljala i manje. Nije ništa spektakularno, kremu i piling iz ove kolekcije bih ponovo kupila, kupku ne. Količina: 100ml.


Top Ten ulje za suncanje, Avon spf50 krema za lice, SunDance balzam za usne, Sundance spf50 balzam
Top Ten ulje, Avon SPF 50 krema, SunDance balzami za usne
Top Ten ulje za sunčanje u spreju, SPF 24. Top Ten proizvode (posebno ulja) za zaštitu za vreme sunčanja tokom leta stalno koristim, već su mi prešli u naviku. Štite, divno mirišu i pristupačne su cene. 180ml, cena oko 700,00rsd.

Avon Sun+ krema za lice, SPF 50. Avonovu kremu visokog zaštitnog faktora koristila sam tokom odlaska na plažu. Nisam je stavljala prilikom izlaganja Suncu van plaže jer je dosta masna. Nisam nijednom izgorela/crvenela u licu, dopada mi se kremica i ponovo ću je uzeti. Samo da nam dođe leto :) Količina: 50ml.

DM SunDance balzam za usne sa vanilom i kokosom, SPF30. Uz zaštitu lica ide i zaštita usana. Divan kremasti balzam u tubici, miriše na kokos, sadrži vitamin E i jeftin je :) Količina 10ml, oko 150,00rsd.

DM SunDance labelo za usne sensitive, SPF 50. Za razliku od prethodnog, ovo labelo uopšte ne miriše ali zato ima zaštitni faktor 50 i ne topi se na toploti kako labela imaju običaj tokom vrelih letnjih dana. Količina 4,8gr, cena oko 180,00rsd.


afrodita argan mleko za telo, fennel puter za telo, avon losion za telo
Afrodita mleko, Fennel puter za telo, Avon losion
Afrodita Mystic Argan hranljivo mleko za telo. Sa Afroditinim proizvodima za negu tela do sada nikada nisam pogrešila, pa tako ni sa ovim mlekom. Kada ga nanesem parfem mi uopšte ne treba, toliko se lepo oseti a istovremeno je prijatno na koži. Brzo se upije, koža bude iznimno mekana, kupovina ponovo definitivnooo. Količina 250ml, cena: 380,00rsd.

Fennel 2u1 puter za telo, makadamija i vanilla. Putere za telo obožavam pa sam tako i ovaj bez premišljanja uzela u DM-u. Ima dva odvojena dela, vanilu i makadamiju, gust je i kremast ali mi miris makadamije nimalo nije prijao (dosta je veštački miris). Količina: 200gr, cena 325,00rsd.

Avon Naturals šimerasti dvobojni losion za telo, topli začin i vanila. Ove dvobojne losione često ćete videti u mojim Potrošenim proizvodima jer ih često uzimam i koristim. Recenzija je ovde. Količina: 150ml. 


balea soft clear tonik, nivea soft krema, balea sensitive gel za tusiranje
Balea tonik, Nivea krema, Balea gel za tuširanje
Balea Soft&Clear tonik. Navodi se da deluje protiv bubuljica i mitisera. Mene je peckao (zbog alkohola u sastavu) i isušivao kožu. Neću ga ponovo uzeti. Količina: 200ml

Nivea Soft hidratantna univerzalna krema za lice, telo i ruke. Jednom rečju: klasik. Od malena pamtim ovu kremu i uvek joj se vraćam. Veoma lagane teksture, blagog osvežavajućeg “Nivea” mirisa, meni je dobra za negu. Količina: 300ml, cena oko 550,00rsd.

Balea sensitive gel za tuširanje sa aloe verom. Da DM ne nudi konstantno nove Baleine tuširalice, verovatno bih ih odavno sve isprobala :D Ovaj gel je netipičan za mene, uglavnom biram jače mirise a sensitive gel je blag. Količina: 300ml, cena oko 120,00rsd.


Balea dvofazni odstanjivac sminke oko ociju, avon pena za ciscenje lica, afrodita 3u1
Balea skidač šminke, Avon pena, Afrodita 3u1
Balea dvofazni odstranjivač šminke oko očiju. Recenzija ovog proizvoda nalazi se klik ovde, brzo sam ga potrošila jer ima samo 100ml i to mu je ujedno jedino zamerka. Svu šminku skine sa područja oko očiju, i vodootporni gel za obrve i ajlajner, sve živo i to bez muke. Cena: 125,00rsd na tadašnjem sniženju.

Avon Nutra effects pena za čišćenje lica, za normalnu/mešovitu kožu. Avon je napravio odličnu penu za čišćenje lica – meni je više prijala od Baleine, a pobedila ju je L'orealova. Količina: 150ml.

Afrodita Young&Pure 3u1 gel, piling, maska za normalnu/masnu kožu. Proizvod koji me je momentalno podsetio na Garnierov Pure&Active 3u1. No, ispostavilo se da uopšte nisu slični. Afroditin jeste providno mlečne gelaste teksture uz veoma sitna plava zrnca koja meni nisu bila dovoljna za temeljit piling. Koristila sam ga isključivo kao gel. Količina: 150ml, cena 472,00rsd na Afroditinom sajtu. 


Multiactiv krema za lice sa krastavcem, Nikel ulje nocurka
Multiactiv krema, Nikel ulje noćurka
Multiactiv hidratantna krema sa krastavcem i zelenim čajem. Ooodlična osvežavajuća kremica koja mi je godila, posebno tokom toplih meseci. Sigurno ću je ponovo uzeti. Količina: 50ml, do kraja oktobra na sniženju 15% u Liliju po ceni od 319,00rsd.

Nikel ulje noćuka. Blagotvorno ulje zadehidriranu kožu (sadrži osam esencijalnih ulja) koje je godilo i meni koja imam mešovitu/masnu kožu, a eto volim ulja da koristim :D Recenziju možete pročitati klikom ovde, Količina: 30ml.


max factor miracle match puder, bourjois healthy mix puder, nivea tonirana krema
Max Factor i Bourjois puderi, Nivea tonirana krema
MaxFactor Miracle Match puder, nijansa warm almond 45. Recenzija klik ovde. Obično se za Max Factorove pudere navodi da su potpune pokrivne moći i da su teški na licu. To sa ovim novijim puderom nije slučaj, prekriva odlično, nije težak a dodatni plus jeste što deluje i kao prajmer - lepo zagladi porice. Ponovo kupujem, nego šta :D Količina: standardnih 30ml, cena 1.899,00rsd.

Bourjois Healthy Mix puder, nijansa (čini mi se 56).Ovo je jedan od onih pudera kojem se konstantno vraćam. Tako je bilo i ovoga leta, samo je nijansa bila tamnija nego što mi obično odgovara. Lagan, lepo prekriva, nije mat već pruža blistavost, za mene dovoljno Količina: 30ml, trenutno 30% na sniženju u Jasminu  1.259,00rsd.

Nivea tonirana krema, natural, SPF 8. Blaga mousse tekstura, blaga i boja kako to obično biva sa toniranim kremama. Iako je teško potrefiti dobru boju jer tonirane kreme obično dolaze u dve nijanse i nezgodno je da tonirana krema svima bude u skladu sa bojom kože, meni je ova krema bila dobra. Ukoliko je ne nanesem previše, nije odudarala od boje mog tena, Količina : 50ml, cena oko 500,00rsd.

maybellline affinitone korektor, maybelline rocket maskara
Maybelline korektor i maskara
Maybelline Affinitone 24h korektor, nijansa 03 sand. Pisala sam o ovom korektoru (klik ovde) kao jednom solidnom, drogerijskom proizvodu. Nema jaku pokrivnu moć (moje podočnjake teško je sakriti :D) ali je fino pokrivao crvenilo i nepravilnosti. Cena: 500,00rsd na tadašnjem sniženju.

Maybelline The Rocket Volum, express maskara. Maskara koju prvo nisam volela zbog gumene četkice kratkih vlakana a na kraju se ispostavilo da proizvodima treba pružiti drugu priliku. Kad sam se navikla na četkicu, mogu reći da je bila odlična, pružala mi je dovoljan volumen, kao i dužinu. Ipak, nije pobedila Maybelline žutu :) Količina: 9,6ml, cena 619,00rsd na tadašnjem sniženju.

golden rose velvet matte 02 karmin, maybelline babylips balzam, catrice puder za matiranje
Golden Rose karmin, Maybelline BabyLips, Catrice puder 
Golden Rose Velvet Matte ruž, nijansa 02. Svi znamo da je potrebno nešto više vremena da se potroši jedan ruž. Pogotovo kada ih imate više, da ne kažem pravu malu kolekciju. A kad se i pored te male kolekcije ruž potroši onda valjda govori koliko je voljen bio :) To je slučaj sa čuvenom dvojkom velvet mat karmina GR. Muave boja, mat finiš koji ne isušuje usne već je više kremast. Količina: 4,2gr, cena oko 270,00rsd.

Maybelline Babylips, nijansa Peach kiss. Mišljenje o Baby lips labelima zavisi od vrste, svaki mi je drugačiji. Ovaj, peach kiss, kao neutralniji u kolekciji, odgovarao mi je u žurbi/ kada sam nosila jaku šminku na očima /kada nisam želela ruž na usnama, jer sadrži blagi sjaj. Inače što se tiče nege, nije ništa posebno i za cenu od oko 250,00rsd mogu se pronaći efikasniji balzami.  

Catrice Primer and Fine puder za matiranje i setovanje šminke. Trebalo je ovo čudo potrošiti :D Pošto umem da zasijam kao disko kugla ukoliko ne matiram lice, puder za matiranje jeste nezaobilazna stavka u mom šminkanju. Ovaj Catrice-ov činio se obećavajući – transparentne bež boje tako da svima odgovara, fino mleven tako da se lako pokupi četkicom i ne deluje brašnasto na licu, jedino što je kratko trajao na licu - potrebno bi bilo popraviti ga nakon nekoliko sati. Uzela sam ga na sniženju u DM-u za nekoliko eura kada Catrice još nije bio dostupan u Srbiji.

nyx pomada za obrve, nyx baza za senku
NYX pomada za obrve i baza za senku
Nyx Tame&Frame pomada za obrve, nijansa TFBP03 brunette. Nakon oduševljenja Nyx-ovim gelom za obrve (recenzija klik ovde), morala sam da probam i pomadicu da vidim da li će ona možda biti još bolja. Ali ne, Nyx-ov gel i dalje ostaje kao najbolji proizvod za obrve koji sam probala, pomada je skroz odlična ali ne vodootporna kao i gel i verovatno više znači osobama koje malo dopunjavaju obrve od nas koji sve crtamo. Sadrži 5gr i sporo se troši, pred kraj je već počela da se suši. Cena: 760,00rsd.

Nyx baza za senku, nijansa ESB bela. I za kraj, tu nam je moja miljenica koja mi pomaže pre nanošenja bilo koje senke. Recenziju možete pročitati ovde, nisam odolela i ponovo sam se vratila ovoj bazi (nisam čak ni boju menjala  – Nyx u ponudi ima belu, sedefasto belu, neutralnu i crnu). Nije potrošena do kraja – ima 7 gr pa se baš sporo troši ali joj je istekao rok trajanja (18meseci) a pošto je u pitanju proizvod koji se nanosi direktno na kapak, vreme je bilo da se rastanemo i da je zameni nova teglica.  Cena: 739,00rsd.

potroseni proizvodi, afrodita, avon, balea, bourjois, nyx, maybelline, max factor, multiactiv, catrice, nikel, angel therapy, golden rose, nivea, farmasi

Slikanje gotovo, tekst napisan, konačno mogu da bacim veliku kesu punu praznih proizvoda :D 
Imamo li neki zajednički favorit? Ili proizvod koji vama nije odgovarao?
Ukoliko uživate da čitate ovakve postove, moje prethodne možete pronaći na sledećim linkovima:
Empties #5
Emtpies #4
Emtpies #3
Empties #2
i Empties #1
Hvala na čitanju i svako dobro!

You Might Also Like

4 comments

  1. Uh ti si baš dosta toga potrošila, svaka čast. Avonovu pjenu trenutno koristim , baš mi je super, slažem se da je mnogo bolja od Baleine. Taj Catrice puder ću baš morati probati :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja kada trošim, ja trošim do daske :D Baleina pena meni je retko bila u stanju pene, gotovo odmah bi splasnula. Probaj, probaj pa javi valja li :)

      Delete
  2. Afroditin gel 3 u 1 mi je uzasan, kao da ima ulja u sebi, pa sam ga zamjenila Garnierom :) Nyx me zainteresovao, pomada i baza , mada su mi Maybelline color tattoo mat odlične kao baze, #91 i #93 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je Afroditin valjao samo kao gel za umivanje ali to onda nije 3u1 :D Od Nyx-a se ne odvajam, Maybelline nisam probala kao baze ali jesam Taupe koristila za obrve (i kao senku) i prava je stvar :)

      Delete

Next

Part of the next blogger network