Nova Golden Rose paleta kremastih korektora

Wednesday, August 31, 2016

Doban dan želim! 
Nakon pauze i predaha od pisanja tokom leta, evo me ponovo da se zajedno upustimo u čari kozmetike, otkrivanja onih pozitivnih a i negativnih utisaka o proizvodima :) Mogu reći da mi je pisanje baš nedostajalo i sada željno i entuzijastično kuckam - neke recenzije su spremne i čekaju da ugledaju svetlost dana dok su druge u pripremi. Sve je nadmašila recenzija Golden Rose palete kremastih korektora koju sam morala prvu da objavim kako bih zadovoljstvo što pre podelila sa vama  :)
Golden Rose paleta korektora
Golden Rose paleta kremastih korektora

Najveće pozitivno iznenađenje jesenjih Golden Rose noviteta (pominjala sam ih na FB stranici), za mene jesu palete korektora za lice! Danas vam pišem o prvoj paleti za neutralisanje nejednakosti i posvetljivanje regija lica. Druga paleta služi neutralisanju nejednakosti i nedostataka kroz boje namenjene tome – žutu, zelenu, ljubičastu, narandžastu. No, druga paleta zaslužuje posebnu recenziju a sada je vreme da se posvetimo prvoj lepotici. Kažem lepotici jer mi se pakovanje i sam dizajn palete veoma dopadaju.
Kremasti korektori stižu nam u crnoj, mat, dugačkoj kutijici koja nam pruža pogled na same nijanse, kao i informacije o samom proizvodu na poleđini, dok se unutra nalazi lista sastojaka.
Navodi se da je paleta idealna za pokrivanje tamnih krugova ispod očiju, posvetljivanje željenih regija lica, kao i konturisanje uz pomoć tamnijih nijansi (paleta 01 Light to medium nema tamne boje za iscrtavanje kontura).
Golden Rose paleta korektora

Sama paleta nalazi se u elegantnom i meni preslatkom crnom pakovanju providnog poklopca uz GR logo. Laka je za upotrebu, deluje profesionalno i čvrsta je. Sadrži pet nijansi plus puder za setovanje sa zaštitnim faktorom SPF 20 i dolazi u dve varijante 01 Light to medium ( o kojoj pišem danas) i 02 Medium to dark za tamnije tonove kože.
Golden Rose paleta korektora

Na poleđini palete nalazi se jednostavno uputstvo za upotrebu u tri koraka uz predstavljene nijanse. GR posebno navodi (na engleskom) correctors– korektore za korigovanje boje koje  prevedeno kao stabilizatori i concealers – korektore za neutralisanje i posvetljivanje. Evo upotrebe u tri koraka:
1.   Naneti  korektor-stabilizator (corrector) za neutralisanje nejednakosti  i posvetljivanje područja ispod očiju
2.    Naneti korektor (concealer) radi sakrivanja krugova ispod očiju i pokrivanja nepravilnosti na koži
3.    Naneti puder za setovanje
Ovo uputstvo pratim i ja i tako nanosim korektore. Najlakše je naneti ih prstima jer su kremasti i pod samom toplinom kože oni se tope i lako razmazuju. Prstima je najjednostavnije utapkati ih u kožu tako da se upiju a ne stoje na licu kao primetan dodatni sloj šminke.

Golden Rose paleta korektora


 Lista sastojaka: 
Prelazimo na swatcheve nijansi a potom pričamo malo više o samoj teksturi korektora, kako se ponašaju na koži i koliko su postojani.
Golden Rose paleta korektora
1.
 1. Prva nijansa jeste puder za setovanje. Pohvalno je što ima zaštitni faktor SPF 20, kao i što jeste deo ove palete jer je svakako potreban radi setovanja korektora kako se ne bi razmazivali po koži niti je mastili (poznato svima nama masnokožcima).
Golden Rose paleta korektora
Golden Rose paleta korektora
1. Puder za setovanje


Golden Rose paleta korektora
2.
2.Ivory (concelear) – blaga bež boja rozog podtona, odlična za posvetljivanje ispod očiju, nosa, čela i brade
Golden Rose paleta korektora
Golden Rose paleta korektora
2. Ivory


Golden Rose paleta korektora
3.
 3. Neutral (concealer) – kako samo ime kaže, neutralna boja, meni se stapa sa bojom kože
Golden Rose paleta korektora
Golden Rose paleta korektora
3. Neutral

Golden Rose paleta korektora
4.
 4.Light beige (corrector) – svetla pastelna žuta boja, isto odlična za posvetljivanje

Golden Rose paleta korektora
Golden Rose paleta korektora
4. Light beige

Golden Rose paleta korektora
5.
 5. Light bisque (corrector) – boja lososa, momentalno pokriva podočnjake
Golden Rose paleta korektora
Golden Rose paleta korektora
5. Light bisque

Golden Rose paleta korektora
6.
 6. Medium (corrector) – najtamnija boja u paleti, tamna boja kože žutog podtona. U zimskim danima kada sam najsvetlija ova nijansa mogla bi čak da prođe i kao kremasti bronzer.

Golden Rose paleta korektora
Golden Rose paleta korektora
6. Medium

Golden Rose paleta korektora


Kako se korektori ponašaju na koži? Kao što rekoh, najlakši način za nanošenje kremastih korektora (uopšte kremastih proizvoda) jeste prstima. Tekstura nije pregusta a nije ni prelagana–tečna već se taman otopi pod uticajem topline koliko treba i lako raspoređuje po licu. Pokrivna moć ovih korektora jeste od srednje ka potpunoj, ovo nisu lagani korektori i zato dobro rade svoj posao. Najviše mi se dopada Light bisque boja lososa, odlično neutralizuje i pokriva podočnjake jer su boje kajsije, lososa, najdelotvornije u pokrivanju podočnjaka. Najčešće nanesem Light bisque na predeo ispod očiju, potom puder, Ivory ili Light beige i sve to setujem puderom za setovanje. Korektori su postojani tokom celog dana. Obradovalo me je što korektori iako su dobre pokrivne moći nisu teški na licu i ne uvlače se u linije i borice tj. uvlačenje je minimalno (za razliku od npr. Bourjois kremastog korektora koji je bio pretežak za mene i kada se setuje).
Golden Rose paleta korektora

Generalni utisak? Ja sam zadovoljna! Bez pudera bih mogla da funkcionišem ali bez korektora teže jer od malih nogu imam tamne krugove oko očiju i ti podočnjaci pružaju utisak konstantnog umora i kada to nije slučaj. Stoga, korektori mi dosta znače i mogu reći da mi ova nova GR paleta korektora odgovara! Volim što je odlična pokrivna moć, dobro ukombinovane nijanse, što paleta sadrži puder za setovanje koji je preko potreban kod kremastih proizvoda i sam dizajn palete mi se dopada. Cena jeste oko 699,00rsd, pristupačno kao i uvek kada je Golden Rose u pitanju imajući u vidu koliko proizvoda a i samog izbora se dobije za tu cenu. Paleta sadrži 6x 2 grama i ima rok trajanja 18meseci od otvaranja.
Golden Rose paleta korektora

Uskoro će na red doći i recenzija druge palete korektora žute, zelene, ljubičaste nijanse za korigovanje nepravilnosti, crvenila, ljubičastih krugova i dr.
Golden Rose paleta korektora


Koristite li kremaste korektore?

Hvala na čitanju i svako dobro!
Ovo je PR dobijeni proizvod, što ne utiče na objektivnost moje recenzije.

You Might Also Like

12 comments

  1. Deluju bas primamljivo :) Moracu da ih uzmem :)

    ReplyDelete
  2. Ovo obećava :) Samo, jedna stvar me jako brine... Gde je lista sastojaka? :( Bojim se da će mi koža još više podivljati od njega.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lista sastojaka jeste na unutrašnjoj strani kutije, ako želiš mogu ti poslati na FB da ne prekucavam sad ovde. Nema parabena, a ne znam koji sastojci te konkretno brinu?

      Delete
    2. Aaa stvarno, sad ih vidim na prvoj slici. Generalno me svi sastojci zanimaju, pogotovo koliko su komedogeni (cosDNA će proceniti). Ne znam koliko i da li koristiš tu kutiju u kojoj je pa da je samo otvoriš i uslikaš, a prepisivati jeste malo gnjavaža... Ako ti nije mrsko, bila bih ti jako zahvalna, a ako jeste, razumem u potpunosti :)

      Delete
    3. Nije mi teško, naopako! :) Dodala sam listu sastojaka u samu recenziju tako da svi imaju priliku da vide :) Samo klikni na fotku kako bi se prikazalo uvećano. Svaka čast na korišćenju cosdna i što vodiš računa o svojoj koži! :)

      Delete
    4. Moram kada mi koža reaguje na sve i svašta :( #onokad ti je koža gora nego tokom puberteta.
      Inače, bila sam vredna i sve sastojke sam prekopirala u cosDNA, pa ako nekoga zanima, evo su:
      Puder za setovanje http://www.cosdna.com/eng/cosmetic_31f4249966.html
      Concealeri http://www.cosdna.com/eng/cosmetic_5b97249967.html
      Korektori http://www.cosdna.com/eng/cosmetic_43ae249968.html

      Sve u svemu, skroz su solidni sastojci :)

      Delete
    5. Nažalost, još uvek nije usađeno u našoj kulturi da vodimo računa o koži, pogotovo o sastojcima proizvoda (bilo kojih, a kamoli kozmetičkih). Ne možemo svi biti vrsni poznavaoci kozmetičkog sveta ali je pohvalno znati šta našoj koži prija a šta ne. Više znanja = lakša borba za bolju negu! Uglavnom, dužim ja a hoću reći bravo što si bila vredna, nadam se, ako se odlučiš za kupovinu, da će ti paletica odgovarati, ja se od nje ne odvajam :)

      Delete
  3. Odlican post! Sad mi se i ova paletica nalazi na wish listi :D

    Posjeti moj blog: http://beautyfairytales95.blogspot.ba/

    ReplyDelete

Next

Part of the next blogger network