Novi Max Factor Miracle Match puder

Friday, March 04, 2016

Dobar dan želim!
Volim neplanirane postove, kada zadovoljna određenim novim proizvodom shvatim da ću objaviti i recenziju istog kako bih podelila svoje pozitivne utiske sa svetom. To se desilo kada sam nedavno kupila novi Max Factorov Miracle Match puder. Nisam planirala njegovu recenziju ali nakon prvog nanošenja, znala sam da ću vam rado pisati o njemu. 
Max Factor Miracle Match puder
Max Factor Miracle Match puder
Prvo što me je privuklo ovom puderu nije naziv Miracle Match koji aludira na to da se  puder može prilagoditi boji kože, već tvrdnja Blur&Nourish navedena na samoj bočici pudera. Blur bi u prevodu značilo zamagliti, što se najčešće upotrebljava kada je reč o porama i kada govorimo o prajmerima za lice koji uglavnom imaju taj efekat prividno smanjivanje pora tj. njihovo popunjavanje koje daje gladak i ujednačen izgled + olakšava nanošenje pudera. Druga karakteristika nourish odnosi se na hidrataciju i negu kože.
Max Factor navodi da ovaj puder transformiše kožu u besprekornu, negovanu kožu, da „bluruje“ nepravilnosti i sadrži hidratantnu formulu za prirodan, svež i zdrav izgled.
Max Factor Miracle Match
Miracle Match dolazi u čak 18 nijansi, međutim kod nas je dostupno samo pet nijansi koje bi trebalo da odgovaraju velikom broju žena. Moja nijansa jeste najsvetlija dostupna, broj 45 Warm almond i moram reći da mi baš dobro leži i da nisam pogrešila prilikom izbora. Puder se nalazi u standardnoj bočici od 30ml, sa poklopcem koji je u mom slučaju, nažalost, klimav. Sam puder podseća me na tonirane kreme, tečan je i veoma kremast, razmazuje se kao krema za lice. Ono što me je iznenadilo jeste sam miris! Puder miriše na badem, bademovo mleko, tako nekako :) Miris se ne zadržava dugo na koži ali lepo mi je da ga mirišem prilikom nanošenja.
Puder u sebi ima sitne čestice koje reflektuju svetlost. Nisam uspela da ih prikažem prilikom fotografisanja jer su veoma sitne i u suštini nisu toliko primetne. Ali zašto su one tu? Zato da pruže taj „glowy“ izgled, daju blistavost i svežinu koži. Kao osoba čija koža pripada kombinovanom ka masnom tipu, neretko izbegavam ovakve pudere da ne bi dodatno istakli kritične regije na licu koja se maste i gde takoreći prosijam nakon određenog vremena. Sa ovim puderom to nije slučaj, ne ističe dodatno problematična, „sjajna“ područja već zaista celom licu pruža blistavi a pritom jednostavni zdravi izgled.

Max Factor Miracle Match

Što se tiče pokrivne moći, ona je srednje jačine. Puder nije težak na licu niti napadan, ali uspe da ujednačni ten, prekrije crvenilo i donekle podočnjake. Lako ga je razmazati i prstima i ja ga, pored bjuti blendera, prstima najradije i nanosim. Kremast je kao krema te ga je zato lako prstima razmazati po licu i to ujednačeno.
Dolazimo i tog blur efekta. Moram priznati da je stvarno tako! Puder prekriva pore i zaglađuje ih, pružajući veoma gladak i jednak izgled lica. Uz ovaj puder ne koristim toliko prajmer već mi je sam puder dovoljan da zagladi pore i ujednači se sa bojom kože. Zaista je odličan! Traje na licu i do osam sati, sasvim dovoljno. U sastavu je prisutan glicerin na trećem mestu. On privlači molekule vode i hidrira kožu.
Evo liste  sastojaka:
Aqua, Cyclopentasiloxane, Glycerin, Talc, PCA Dimethicone, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Niacinamide, Acetyl Glucosamine, Sodium Chloride, Mica, Silica, Caprylyl Glycol, 1,2-Hexanediol, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Laureth-7, Methicone, Trihydroxystearin, Arachidyl Behenate, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Synthetic Wax, Ethylene Brassylate, Behenic Acid, Synthetic Fluorphlogopite, Polyethylene, Tin Oxide [+/- CI 77891, CI 77492, CI 77491, CI 77499]
Max Factor Miracle Match

Generalni utisak? Vrlo sam zadovoljna ovim Miracle Match puderom! Max Factor me je zaista pozitivno iznenadio. Prvo da kažem da puder divno miriše :) Miris badema je blag, onako zagasit i topao. Drugo što puder deluje poput kreme jer hidrira kožu i lako se razmazuje, a istovremeno deluje i kao prajmer zbog blur efekta sakrivanja nepravilnosti i pora. Dopada mi se i blistavi, zdravi izgled koji puder pruža, lako pokriva umor, neispavanost i crvenilo. Jedna pumpica sasvim je dovoljna za celo lice, dok dve pumpice pudera opet nisu teške na licu i ne deluju kao maska. U mom slučaju prilagođava se boji kože.
Uzela sam Max Factorov Miracle Match puder na sniženju u Liliju, bio je 1.419,00rsd . Da ne zaboravim da pomenem, rok trajanja od otvaranja jeste 12 meseci.
Kako se vama čini?
P.s. Još uvek traje Giveaway #2 :) 

Hvala na čitanju i svako dobro!

You Might Also Like

16 comments

  1. Zvuči super :) Mada se meni dešavalo da mi od Max F. pudera iskoče sitne bubuljice, ali nikad se ne zna :)
    Taman sam pri kraju sa Infallible 24h, pa se možda usudim da testiram ovaj :)
    Btw. Odlična recenzija :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moram reći da je ovaj Max Factorov puder dosta drugačiji od ostalih, tekstura je drugačija i laganiji je na koži! :) Probaj pa da čujemo utiske :) Hvalaa, draga <3

      Delete
  2. Meni deluje super. Imam kombinvanu kozu pa i sama izbegavam ovakve proizvode, ali mi ovaj puder deluje odlicno. Kako sam mi je pri kraju Cover Me na spisku je ovaj. Nadam se da ce mi odgovarati kao i tebi. :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isto tako, samo što mene ponese pa ipak kupim neki puder koji pruža taj blistav efekat iako više volim mat. No, ovaj je zaista odličan, javi utiske obavezno! <3

      Delete
  3. Ja ne koristim puder jer ne želim da oštetim kožu, ali ovo izgleda stvarno savršeno. Pakovanje je baš lepo, izgleda profesionalno.

    Novi post: sandrin-kutak.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš novina da čujem da neko ne koristi puder, blago tebi! :) Pogledaću šta ima novo kod tebe :)

      Delete
  4. Hvala ti na divnoj recenziji, bas sam se razmisljala kakav je, i sada je definitivno na mojoj soping listi. :)

    http://jfashionlover.blogspot.rs/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema na čemu, drago mi je da ti se dopada i nadam se da će ti koristiti kao i meni! :)

      Delete
  5. Ja sam njihove pudere koristila bas davno,bila sam prezadovoljna,onda sam presla na skuplje, a nesto u zadnje vreme kad udjem u parfimeriju pogledam ih.Mislim da ima odlicnu pokrivnu moc,uvek su radili na svom brendu.Meni je prekrivao sve,imam prosirene pore i trajao je po 12 sati.Uspomene, lep tekst :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, da, sećam se i ja tog vremena, Max Factor puderi bili su baš popularni :) Hvala ti puno! :)

      Delete
  6. Nije skup uopste :) Nisam ga probala ali moracu :D Sad merkam onaj Aurin za svaki dan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čini mi se da je redovna cena oko 1.900,00rsd. Probaj pa javi utiskeee! :)

      Delete
  7. Ja sam ga probala i poslije 2 sata mi je nestao sa brade i nosa, bas sam se iznenadila :/ Ali recenzija je super, i izgleda super, ali sa mojom kozom se ne slaze nikako O.o

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmmm, jeste laganiji ali kod mene baš stoji, žao mi je što tebi ne odgovara :/

      Delete

Next

Part of the next blogger network