Freeman dijamantska maska za lice

Friday, March 18, 2016

Dobar dan želim!

Freeman kao brend jeste na našem tržištu najpoznatiji po svojim čuvenim maskama za lice. Danas ću vam predstaviti dijamantsku mineralnu masku, za sve tipove kože. 
Freeman diamond mask
Freeman dijamantska maska za lice


Otkako sam prvi put probala Freeman maske za lice, istraživanje i isprobavanje i dalje traje. Prva maska koju sam probala jeste crna piling maska sa aktivnim ugljem i crnim šećerom koja je lako zauzela prvo mesto kao moja najbolja maska (pominjala sam je u prethodnom Empties #4 postu – klik ovde). Odlično iskustvo povelo me je isprobavanju drugih. Tako smo stigli i do ove dijamantske maske.

Morate priznati da sam naziv mami, barem je mene privukao. Zašto dijamantska... Freeman navodi da blistavi dijamantski prah čisti lice od nečistoća, skida mrtve ćelije sa lica i pruža mu zdrav, blistav i živahan izgled. U sastavu se ističu dijamantski prah i ekstrakt divljih bobica koji pomažu u borbi protiv spoljašnjih uticaja. Pohvalno je što maska ne sadrži parabene.  Evo liste sastojaka:
Water/Aqua/Eau, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Kaolin, Glyceryl Stearate, Glycerin, Pumice, Polysorbate-60, PEG-100 Stearate, Diamond Powder, Vaccinium Arboreum Extract, Bentonite, Magnesium Aluminum Silicate, Menthyl Lactate, Cocos Nucifera (Coconut) Extract, Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract, Diazolidinyl Urea, Xanthan Gum, Polyethylene Terephthalate, Polyurethane 33, Tetrasodium EDTA , Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Propylene Glycol, Water/Aqua/Eau, Musa Sapientum (Banana) Fruit Extract, Psidium Guajava Fruit Extract, Cymbopogon Schoenanthus Extract, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract, Maranta Arundinacea Root Extract, Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Extract, Santalum Album (Sandalwood) Extract, Macrocystis Pyrifera Extract, Nasturtium Officinale Extract, Aleurites Moluccana Extract, Fragrance (Parfum), Mannitol, Cellulose, Talc, Polybutylene Terephthalate, Aluminum Powder, Acrylates Copolymer, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Hydroxypropyl Methylcellulose, Ethylene/VA Copolymer, Benzyl Benzoate, Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007). 
Freeman diamond mask
Dijamantska maska dolazi u prepoznatljivom Freemanovom pakovanju. Maska je bele boje, sa sitnim granulama i miriše voćno. Kako se koristi? Nanosi se na pokvašeno lice i vrat, ostavi da odstoji 5-7min., a zatim se kružno masira i time utrljava u kožu kako bi aktivirala čestice dijamantskog praha.
Već nakon prvog minuta nanošenja, počinje da se javlja osećaj hlađenja i blagog zatezanja. Meni veoma prija. Maska se osuši, zategne, i postaju primetne svetlucave čestice na koži. Zatim blago pokvasim lice (jer bude suva maska) i kružnim pokretima masiram. Čestice jesu sitne ali jake tako da dobro rade piling. Kada se  maska ispere, ostavlja veoma glatku i mekanu kožu. Lice dobija poseban sjaj i zrači, a da ne pominjem kako bude dobro očišćeno!
freeman diamond mask
Na gornjoj slici pokušala sam da vam prikažem kako izgleda kada se maska razmaže (leva slika) i kada se osuši na koži te se vide svetlucave čestice (desna slika).

Preporučena upotreba jeste tri do četiri puta nedeljno. Freemanova  maska dolazi nam u standardnom pakovanju od 175ml, a postoji i putno u kesici od 15ml, i više nego dovoljno da je isprobate i odlučite se za standardno pakovanje. Ono što mi se posebno dopada jeste što je rok trajanja od otvaranja 36 meseci. Daje dovoljno vremena da se potroši tako veliko pakovanje.
freeman diamond mask
Generalni utisak? Veoma sam zadovoljna! Uzela sam ovu masku ne očekivajući da ću biti toliko zadovoljna. Sviđa mi se što se masiranjem ujedno vrši i piling dijamantskim česticama koje čiste kožu i ostavljaju je blistavom, glatkom i osveženom. Čestice nisu krupne što će odgovarati onima koji ne vole agresivne pilinge, ali osećaju se na koži prilikom pokreta i što je bitno, delotvorne su. Maska je pogodna svim tipovima kože, što je isto plus. Kao i to što ne sadrži parabene i ima dug rok trajanja.
Cena ove maske u DM-u jeste 679,00rsd dok je na sajtu Teatar kozmetike na sniženju po ceni od 488,16rsd. Na sajtu takođe je dostupno i putno pakovanje od 15ml po ceni od 179,67rsd.
freeman diamond mask
Kako se vama čini ova maska?

Hvala na čitanju i svako dobro!

You Might Also Like

10 comments

  1. Ovu nisam probala, crna mi je najbolja i najdraza :) <3

    ReplyDelete
  2. Najbolja od svih Freeman-ovih maski,malo je reci da je obozavam!!! :-)

    ReplyDelete
  3. Cini se kao odlicna, kod nas nema Freeman-a, a ja kad sam imala priliku da kupim u CG, kupila sam jednu koja nista nije radila, cini mi se od nara, ni sama ne znam u sta sam gledala. Ali sad bar znam da cu ugrabiti crnu i ovu cim ih nadjem negdje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da će ti ova i crna odgovarati, stvarno su dobre! <3

      Delete
  4. Kupujem ju prvom prilikom (nadam se da će biti uskoro)! Jedino me brine kako će se ponašati na mojoj osjetljivoj koži lica iako piše da je za sve tipove.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zrnca nisu krupna ali jesu jaka, nadam se da ti neće izazvati iritaciju. Javi utiske! :)

      Delete
  5. Ovu masku prvi put vidim inače volim Freeman a žuta mi najviše prija iako nemam masnu kožu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ova je novija u kolekciji, prošle godine je stigla :) Žuta je isto fantastična! :)

      Delete

Next

Part of the next blogger network