Bioten dvofazni odstranjivač šminke oko očiju

Wednesday, February 10, 2016

Dobar dan želim!

Bioten dvofazni odstranjivač šminke oko očiju
Bioten dvofazni odstranjivač šminke oko očiju

Ove zime Bioten je predstavio još jednog člana svog asortimana proizvoda – dvofazni odstranjivač šminke oko očiju. Obogaćen je 100% prirodnim uljem badema koje inače odlično uklanja šminku i neguje trepavice.
Bioten dvofazni odstranjivač šminke oko očiju

Pored mleka za skidanje šminke, micelarnih voda, izrazito popularni i dostupni postaju i dvofazni odstranjivači šminke oko očiju. Zašto? Zašto pored jednog sredstva za skidanje šminke izdvojiti novac za još jedan proizvod namenjen samo području oko očiju?
Područje oko očiju najosetljivije je na našem licu i zato mu treba priuštiti posebnu pažnju. Prilikom uklanjanja šminke ako smo grube ili sredstvo za skidanje šminke nije dovoljno blago za područje očiju, to ume da izazove iritaciju ili crvenilo. Dvofazni odstranjivači, kako im to ime kaže, sadrže dve faze – onu vodenu i drugu uljanu koja pomaže da se šminka razgradi, posebno maskare, ajlajneri i ostala „teža“ sredstva. Osim što ukljanjaju šminku, ovi odstranjivači ujedno i neguju našu kožu, trepavice i obrve
Bioten dvofazni odstranjivač šminke oko očiju
Pošto Bioten inače u svojim proizvodima (kao i u ovom) ne koristi parabene, parafine već svoju kozmetiku bazira na pretežno prirodnom sastavu, zanimalo me je kako će se ovaj novi dvofazni odstranjivač pokazati.
Odstanjivač nam stiže u ljupkoj bočici od 125ml u kojoj su vidiljivo razdvojene dve faze. Poklopac se dobra zatvara te nema bojazni da će odstranjivač iscureti prilikom nošenja. Koristi se tako što se dobro promućka ne bi li se faze koliko-toliko sjedinile, nanese se na tufer/ vatu i stavi na oko. Ja obično držim nekoliko sekundi tufer na oku kako bi se upio u maskaru i počeo da je razgrađuje. Senke skida bez problema jednim potezom dok je sa maskarama i ajlajnerima potrebno malo duže raditi. Posebno mi se dopada što zbog bademovog ulja gel za obrve skida mnogo brže i lakše nego obična micelarna voda ili neko od ulja koje ostavlja trag te se mora ponovo preći preko područja obrva. Ovaj dvofazni odstranjivač ne ostavlja mastan trag na koži i ne iritira je čak ni ako se pretera u doziranju (meni nekad ume da se desi, alavo što bi se reklo :D). Dva tufera su mi obično dovoljno za skidanje šminke sa očiju – jedan za oči, drugi za obrve. Da pomenem i miris koji je blag i lep. 
Bioten dvofazni odstranjivač šminke oko očiju
Generalni utisak? Čim sam videla da Biotenov odstranjivač sadrži bademovo ulje, to je bio prvi plus. Bademovo ulje, kao i ricinusovo, rado koistim za predeo oko očiju. Dopada mi se što je odstranjivač nežan na očima a ipak efikasno uklanja šminku, plus i neguje trepavice i kožu.
Znam da ne koristi i ne voli svako dvofazne odstranjivače šminke oko očiju, no meni baš gode i trenutno ne mogu da zamislim drugačiji način skidanja šminke u tom predelu. Tako da očekujte u budućnosti recenzije ovog proizvoda drugih brendova, ili u vidu recenzije pojedinačno ili ću napraviti poređenje nekoliko njih,  videćemo još.
Biotenov odstranjivač šminke oko očiju sa 100% prirodnim bademovim uljem može se kupiti po ceni od 255,00rsd.
Koristite li vi dvofazne odstranjivače šminke oko očiju?

Hvala na čitanju i svako dobro!

You Might Also Like

8 comments

  1. Ja ne koristim, ali bih isprobala. Zvuci dobro, a ja Bioten proizvode i inace volim. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odličan jeee :) Da, da, znam da ih voliš :) :*

      Delete
  2. Uopste nije skup, moracu da ga isprobam..Ja dok ne skinem sa dvofaznim sredstvom sminku oko ociju kao da nista nisam uradila :) <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš je pristupačan :) Slažem se, navikne se čovek :) <3

      Delete
  3. Ja sam se u poslednje vreme baš "navukla" na ove dvofazne skidače. Biotenov baš deluje zanimljivo.. Prodato :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čudno kako se čovek lako navikne na još jedan dodatni korak tj. dodatno sredstvo u nezi! :D

      Delete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Da li si možda probala da skineš vodootpornu maskaru sa njim?

    ReplyDelete

Next

Part of the next blogger network