Artdeco baza za senku

Monday, February 01, 2016

Dobro jutro želim!

Artdeco baza za  senku
Artdeco baza za  senku
Danas pričamo o jednoj od popularnijih baza za senku između drogerijskog i high-end ranga - Artdeco bazi.  Da li sprečava nakupljanje senke u pregibu kapka, da li je postojana, intenzivira li boju, kao i o opštim utiscima.
Artdeco baza za  senku
Kao osobi koja ima masne i spuštene kapke, nanošenje senke za oči bez baze za mene je nezamislivo. Skupljanje senke u pregibu kapka, nepostojanost i slaba boja senke... to je nešto što više nije prisutno tokom mog šminkanja jer koristim baze za senke (*ma koliko senka bila slabo pigmentovana, uz bazu uvek mogu da izvučem njen maksimum). Baza je tu da pripremi kapak za nanošenje senke, da produži "rok trajanja" same senke na kapku, kao i da intenzivira boju (o beloj Nyx-ovoj pisala sam ovde)
Artdeco baza za  senku
Artdecova baza za senku spada u one pristupačnije. Što se tiče samog pakovanja i izgleda, baza je smeštena u plastičnu crnu posudicu i veoma je lagana i stoga savršena za putovanja (za razliku od čuvene Avonove koja je u staklenoj, dosta teškoj posudici, pominjala sam je ovde). 
Artdeco baza za  senku
Sama baza kremaste je teksture, nije toliko mousse kao Avonova ali ni toliko kremasta kao Nyx-ova. Bež rozikaste je boje koja se momentalno gubi u dodiru sa kožom, tačnije stapa se sa bojom kože. Pohvalno, ali ono na šta mi je trebalo vremena da se naviknem jesu šljokice. Kada se razmaže, jedino što ova baza ostavlja na koži jesu šljokice i to ne suptilne već dosta primetne. U kombinaciji sa mat senkama, šljokice izbijaju na površinu tako da mat senka nikada nije mat već dobija šljokice u sebi. 
Artdeco baza za  senku
Na swatchu je prikazano kako ova baza poboljšava šimerastu šumsko zelenu senku, koja bez baze nema ni trunku svoje boje. Što se tiče intenziteta boje - rezultat je i više nego vidljiv, baza zaista utiče na pobošljanje boje. Kada je reč o trajnosti, i tu radi svoj posao, produžava trajanje samoj senci. I što se tiče skupljanja senke u pregibu kapka, taj problem više ne postoji. No, primetila sam da ukoliko se nanese deblji sloj, baza fiksira senku tako da je blendanje otežano. 
Kada govorimo o bazama, vodim se politikom da je uvek manje = više, ukoliko nanesem deblji sloj baze nadajući se da će time boja biti još intenzivnija npr., uvek dobijem kontra efekat - baza ne drži senku na mestu već se dešava to frustrirajuće sakupljanje senke u pregibu kapka - glavni razlog zašto i koristim bazu. Tako da ne valja preterivati u doziranju, jedan dodir četkicom/prstom sasvim je dovoljan da pokrije ceo kapak i da baza odradi ono što joj je namena. 
Artdeco baza za  senku
Artdeco baza dolazi u pakovanju od 5ml i dostupna je u Jasmin parfimerijama po ceni od 929,00rsd - često se može naći na sniženju. Rok trajanja od otvaranja jeste 12 meseci. Generalni utisak? Za šimeraste senke zaista je odlična! Lako se nanosi, intenzivira boju senke i sprečava nakupljanje. Ali kada govorimo o mat senkama,  tu već izbegavam da je koristim jer mat senke gube svoju čar - da budu mat i neplanski dobijaju šljokice. 
Sledeća na redu koju planiram da isprobam jeste Essencova baza za senke, čula sam i pohvale i kritike te me veoma interesuje kako će se meni pokazati. A nakon što potrošim ovu Artdecovu planiram i kupovinu Too Faced prajmera za senke o kojem sam čula samo pohvale i ako je suditi po mojim pozitivnim reakcijama na druge Too Faced proizvode, veliki su izgledi da će mi se i Shadow Insurance dopasti ali o tom, potom - obavestiću vas o utiscima kada bude vreme. 
Da li ste imale priliku da probate Artdeco bazu za senku i koje baze vi koristite? 
Hvala na čitanju i svako dobro!

You Might Also Like

8 comments

  1. Super post :) Volim Artdeco kao brend, a i njihovu bazu. Ne nosim je precesto, jer sam ljubutelj mat baza, koliko vidjeh, i Artdeco je izbacio svoje mat verzije. Jedva cekam da i njih probam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, da, kao brend imaju kvalitetnih proizvoda :) E, videh i ja da je stigla njihova nova mat baza, malo će pričekati sa isprobavanjem :D

      Delete
  2. Steta sto ostavlja sljokice jer skoro svaki look zahteva i mat nijansu bar u pregibu kapka.Bas lepo pojacava pigmentaciju senke :-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tačno tako. No, za šimeraste i metalik senke je odlična :) :***

      Delete
  3. Nisam probala Artdeco proizvode, nekako me cene odbijaju iako znam da je odličan brend.
    Ja koristim Avon bazu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj da uhvatiš sniženje! :)
      Avonova, popularna :)

      Delete
  4. Super post, ja nikako sa njom, te sljokice su mi apsolutni visak :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Što volim kad vidim komentar posle sto godina :/ Jasno mi je zašto no, pogodna je za šimeraste i metalik senkice :)

      Delete

Next

Part of the next blogger network