Uređeni haos - planer za 2016. godinu

Wednesday, January 27, 2016

Dobro jutro želim!

Današnji post biće malo drugačiji od mojih ostalih postova, nevezano za negu, kozmetiku i ulepšavanje ali vezano za unapređenje naših života. Neverovatno je koliko sitnice mogu da utiču na čoveka i daju mu vetar u leđa.
Negde na pola puta između užurbanosti, obaveza i onog opuštajućeg slobodnog vremena namenjenog isključivo nama, valjalo bi da se nađe mali podsetnik. Podsetnik koji će nam pomoći da idemo napred, ne zaboravljamo i ne odlažemo obaveze koje imamo, a istovremeno koji će nam ukazati na to kako provodimo slobodno vreme. U mom slučaju taj podsetnik postao je planer Uređeni haos, a evo i zašto baš taj. 
Planer Uredjeni haos


Više volim da čitam knjige nego da gledam filmove, više volim da čitam recenzije nego da gledam videe pa tako i više volim da ručno zapisujem nego da tipkam po tastaturi. Tehnologija užurbano napreduje, a uz napredak tehnologije čini mi se da nekako umemo da izgubimo sami sebe. Nedostaje mi vreme pisanja pisama, biranja koverti, uzimanja knjiga iz gradske biblioteke koje imaju onaj tipičan, starinski miris i požutele stranice iako je sve to i dalje prisutno u životu ali u manjoj meri. Uz napredak tehnologije došli smo do toga da na telefonima imamo aplikacije u vidu beleški, to-do listi ili planera u kojima možemo zapisati svoje obaveze, želje i ciljeve. Ja ipak glasam za old school način a to je ručno zapisivanje u planer.
Ranije sam obično koristila standardne rokovnike koji imaju stranice numerisane po datumima i danima u godini, uz male rokovnike praktične za torbu a sada sam se odlučila za nešto mnogo detaljnije, konciznije i lepše dizajnirano. 
Planer Uredjeni haos
Planer Uređeni haos stigao mi je juče i nakon oduševljenja istim, potrudila sam se da odmah danas sa vama podelim utiske kako bih mogla da počnem da zapisujem svoje planove u njega.
Planer dolazi u preslatkoj papirnoj kesi, vidno pažljivo i uz trud dekorisanom. Na samoj kesici naslikana je maca, imamo i mašnicu kao i srebrnu samolepljivu trakicu kojom je kesa zatvorena. Rubovi kese su posebno sečeni i zaista volim sitnice i detalje pažljivo odabrane i urađene. Ovakvu kesu različitih dizajna, pored drugih kreativnih stvarčica kao što su koverte i porukice, možete pronaći na FB stranici Papir & Makaze (klik ovde).
Planer Uredjeni haos
Standardni ženski planer (postoje i drugi) ima pet različitih dizajna, ja sam se odlučila za broj 3, na kojem je nacrtan bicikl uz poruku Life is a ride. Život zaista jeste vožnja, nekad uzbrdo, nekad u rikverc ali mi smo ti koji većinom te vožnje držimo gas i kočnicu.
Planer Uredjeni haos
Sam planer na prvoj stranici ima uputstvo kako ga koristiti. Ono što umemo u životu, jeste da se prepustimo određenom životnom ritmu i da ne razmišljamo koliko određene stvari možemo da promenimo/pobošljamo već nam dani znaju prolaziti monotono i letargično. Odlično je što odmah na samom početku planera imamo podsetnik o tome kako treba da planiramo dan i da obratimo pažnju na to koje su nam obaveze.
Planer Uredjeni haos

Zatim, prelazimo na sam sadržaj. Neću vam pisati i predstavljati sve rubrike u planeru već nekoliko zanimljivih, a po nazivu rubrika u sadržaju možete saznati šta ta rubrika predstavlja. Imamo standardne rubrike mesečnog i nedeljnog planera, ali i nekoliko veoma inovativnih o kojima sigurno ne razmišljamo svakodnevno ali na papiru definitivno služe kao podsetnik.

Planer Uredjeni haos

Ono što prvo imamo jesu godišnji ciljevi – lični, finansijski, fitnes, društveni... i to je ono što tokom cele godine treba da imamo u vidu. Šta želimo i šta smo zacrtali sebi za 2016. godinu.
Planer Uredjeni haos
Slede adresar (moram reći da davno nisam zapisivala nečije podatke u adresar), web adresar (u korak sa vremenom), rubrika za vežbanje, rubrika lepota i zdravlje kojom sam se možda čak i najviše iznenadila jer sadrži upustvo za samopregled dojke – tekst i sličice primera kako se pregledati uz poruku „Samopregled dojki neka bude vaša doživotna navika“. Svaka čast što je ovo uključeno u sam planer i na taj način podizana svest žena o važnosti pregleda dojki.
Planer Uredjeni haos

Moram pomenuti moj omiljeni deo – slobodno vreme koji se sastoji od liste pročitanih knjiga. Uvek zapisujem pročitane knjige ali ovde mi se posebno dopada što ima navedeno kada je početo/završeno čitanje i sam utisak. 
Planer Uredjeni haos
Slatko sam se nasmejala kada sam videla rubriku Pozajmljeni predmeti. Nikad se ne bih sama setila da ovako nešto zapisujem a jeste zaista korisno znati takve podatke dvosmerno – kada ste vi pozajmili nekom nešto a i kada je neko pozajmio vama (i naravno da li je vraćeno).
Planer Uredjeni haos
Pored plana putovanja, menstrualnog kalendara, recepata, izdvojila bih još veoma korisnu rubriku plana štednje kao i plaćenih računa, za sve one koji lako počinju sa štednjom a još brže završavaju sa istom (nema više izgovora, oh) i za one koji zaborave da plate mesečne račune (nažalost, i tu se s vremena na vreme nađem). 
Planer Uredjeni haos
Generalni utisak? Sve pohvale! Počevši od pakovanja, kvaliteta izrade planera pa do osmišljenosti rubrika i njihovog ukrašavanja, ovaj planer na jednom mestu obuhvatio je sve ono o čemu jedna žena treba da vodi računa uključujući dosta stvari na koje u brzini života i obaveza, zaboravimo.
Januar je već na izmaku, ja sam kasnila sa poručivanjem (planer je stigao za jedan dan) i baš zato što vreme leti i kao što svi znamo jeste jedini resurs koji se ne može vratiti, potrebno je da ga planiramo i trošimo na koristan način! Posvetite 2016. godinu sebi i ispunjenju svojih zacrtanih ciljeva a Uređeni haos je tu da vam to olakša. On je taj pravi podsetnik.
Cena standardnog ženskog planera jeste 1.200,00rsd. 
Planirate li vi svoje vreme u pisanoj formi?
Sledi još koja fotkica

Planer Uredjeni haos

Planer Uredjeni haos

Planer Uredjeni haos

Planer Uredjeni haos

Planer Uredjeni haos

Planer Uredjeni haos

Planer Uredjeni haos

Planer Uredjeni haos

Planer Uredjeni haos

Planer Uredjeni haos
Hvala na čitanju i svako dobro!

You Might Also Like

19 comments

  1. Veliki sam obozavalac Uredjenog Haosa, kupujem ga vec trecu godinu za redom (samo sam prvi propustila). Ove godine je u moje ruke dosao onaj sa kapkejkom, a ovaj koji ti posedujes sam poklonila drugarici za diplomski :) Volim organizaciju na papiru, ima neku draz ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa ti si već dugo baš organizovana! :) Kod mene je obrnuto, ja sam poklonila mini kapkejk :D Slažemo se! :)

      Delete
  2. Extra je! Meni ovakav planer treba, ja sam isto u tom smislu oldfashion tip koji, izmedju ostalog, vise voli da pise olovkom nego da tipka po tastaturi. :). :)

    ReplyDelete
  3. Jako je lep, jedva čekam da mi stigne moj :) Više neću zaboravljati..
    Istina, uvek je lepše pisati nego kuckati. :D

    ReplyDelete
  4. Jako lepo si sve objasnila, meni ovo hitno treba i drago mi je da si me podsetila na to :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti, pridruži nam se u klubu organizovanih :D

      Delete
  5. svake godine kupim novi planer i uzivam u pisanju takvih stvari :D bolje je i za organizaciju a i zabavno je :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ti si onda stari organizator, svaka čast! :D Mene su oduševile te neke nesvakidašnje rubrike kojih se sigurno ne bih setila inače :)

      Delete
  6. Dobar dan, gje mogu kupiti ovaj planer. Hvala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možete poručiti u inboksu FB stranice - Uređeni haos - planer za savremenu ženu, putem mejla - uredjenihaos@gmail.com ili putem kontakt telefona 065/526-4714.
      Nema na čemu! :)

      Delete
  7. Deluje lepo, a ja sam definitivno "papirni" tip i više volim sve da zapišem. Jedino što znam da ovo ne bi funkcionisalo za mene jer je previše "izdeljeno", odnosno nemate prliku da sami birate odeljke u planeru, niti možete posle to menjati. Nemate previše slobode. Ovo za samopregled je sjajna ideja. Isto što bi mene ovde odbilo je cena. Mislim da je to moglo malo jeftinije.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jasno mi je šta kažeš. Ukoliko si sama dovoljno kreativna da napraviš svoj lični planer po svom ukusu i zamisli, onda je to još dragocenije :)

      Delete
  8. Predivan post, obožavam da čitam tvoje tekstove i volela bih da bude više ovakvih. Planer je predivan i baš takav treba svakoj devojci/ženi. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti od srca, biće ove godine više ovakvih tekstova! :) <3

      Delete
  9. Predivan post, obožavam da čitam tvoje tekstove i volela bih da bude više ovakvih. Planer je predivan i baš takav treba svakoj devojci/ženi. <3

    ReplyDelete

Next

Part of the next blogger network