Nyx Highlight & Contour Pro Paleta

Friday, January 15, 2016

Dobro veče želim!

Nyx Highlight & Contour Profesionalna Paleta
Nyx Highlight & Contour Profesionalna Paleta
Šminka je tu da nam izbriše trag umora sa lica, sakrije nepravilnosti, ulepša nas i prikaže svetu onako kako mi želimo da budemo viđene. Prošle 2015. godine veliki trend u svetu bilo je igranje sa stvaranjem senke i blistavosti lica– konturisanje i hajlajting (rogobatno zvuči prevod, znam). Meni se ovaj trend dopao i rado ću ga i dalje koristiti jer stvaranjem kontura lica vizuelno sužavamo lice a hajlajtom ističemo tačke koje treba da budu primetne i da odaju prirodni, blistavi izgled. Nyx nam je pružio odličnu paletu kojom možemo da postignemo šta želimo.
Nyx Highlight & Contour Profesionalna Paleta
Nyx-ova profesionalna paleta za hajlajt i konturisanje izazvala je bum u svetskoj blogosferi kada je predstavljena. Nedugo zatim, stigla je i kod nas. Nakon što sam pročitala različite – i pozitivne i negativne utiske, dugo sam se premišljala da li da je uzmem i da li mi je potrebna (na kraju mi je drago što ipak jesam). Oduševilo me je što konačno imamo pravu paletu za konturisanje u drogerijskom rangu, što postoji odličan izbor boja i najviše mi se dopalo što su boje zamenljive tako da kada potrošite jednu, možete dopuniti paletu sa pojednično kupljenom jednom nijansom. 
Nyx Highlight & Contour Profesionalna Paleta
Paleta dolazi u zaštitnoj crno-beloj kutiji, na poleđini nalazi se nešto više o samoj paleti uz crtež koji objašnjava gde ide kontura a gde hajlajt. Prednja strana je uokvirena čime pruža pogled na ono što se nalazi unutra. A unutra imamo osam boja namenjenih stvaranju hajlajta i kontura. Na poleđini same palete nalazi se nalepnica sa navedenim oznakama boja i imenima. U prodaji su dostupne još četiri nijanse – dve svetlije i dve tamnije: HCPS09 mat bela, HCPS10 mat svetla braon sa blagim rozim podtonom, HCPS11 mat svetla braon sa blagim crvenim podtonom i HCPS12 mat nežna boja breskve
Nyx Highlight & Contour Profesionalna Paleta
Pakovanje je plastično, crno i deluje profesionalno. Meni se izuzetno dopada, ili volim ovakav minimalistički, jednostavan a ipak lep pristup ili kad je to sve dosta ukrašeno i načičkano. Crnim, elegantnim, jednostavnim izgledom prema mom mišljenju, ne može se pogrešiti (plastika nije najboljeg kvaliteta ali za drogerijski proizvod sasvim pristojno). Što se tiče samih boja, svaki pan sadrži 2.7gr određene boje što je i više nego dovoljno da se dugo koristi. Panovi se lako vade i još lakše vraćaju na mesto. Jedino što je navedeno da je rok trajanja od otvaranja 6 meseci što je veoma kratak rok da se potroše svi ovi panovi ukoliko niste profesionalni šminker, mada svi mi koristimo šminku i dosta duže od predviđenog roka. No, hajmo malo da popričamo o samim nijansama.

Nyx Highlight & Contour Profesionalna Paleta

Dakle, imamo balansiranu podelu na četiri hajlajt boje i četiri boje za konturisanje. Krenućemo od hajlajt pudera. Pošto postoje četiri različite nijanse, svaka ima svoju namenu i ja ih koristim za različite predele lica.

HCPS01, Ice Queen (biserno bledo bela) jeste prva nijansa. Naziv apsolutno odgovara, ovo je ona prava ledeno-biserno bela šimerasta boja. Odlične je pigmentacije i lako se blenda. Ume da bude izuzetno intenzivna nijansa, volim da je koristim kao hajlajt dužinom nosa. I to je dovoljno samo blago da dotaknem boju četkicom i već ima dovoljno proizvoda na njoj. Preintenzivna mi je boja za hajlajt na obrazima ili čelu, iako je hladna što ja zaista volim, pogotovo zimi (više sam za hladnije hajlajt boje nego toplije, zlatne) ali zaista je jako šimerasta i treba paziti sa doziranjem iste.

HCPS02, Soft Light (mat nude) je druga boja . Mat, blaga bežikasta nijansa. Nije intenzivna, štaviše, veoma je lagana tako da ju je lako nadograditi. Koristim je kao hajlajt na predelu čela jer je mat i ne privlači toliko negativne pažnje mom čelu koje zna da zasija.

HCPS03, Cream (mat blaga žuta). Poznata i nadaleko čuvena banana boja. Dosta paleti je ima, tako i ova Nyxova, na moje veliko zadovoljstvo. Blaga žuta boja, mat je i odlično mi služi za predeo ispod očiju i podočnjake, privlači svetlost tu i posvetljuje. Blenda se savršeno i iako je puderasta ne cementira taj predeo što je veoma važno i ne urezuje se u borice i linije. Svakodnevno je koristim i verovatno ću je prvu potrošiti (nekada u životu) i definitivno ponovo uzeti.

HCPS04, Nectar (biserno blaga breskva), poslednji hajlajter. Kao i prvi i ovaj je šimerast. Doduše ne u toj meri, blaži je i lakše ga je kontrolisati. Ovaj je, kao što mu i ime sugeriše, boje nektarine, blaga narandžasta nijansa sa šimerom. Na koži je veoma suptilan i koristim ga na obrazima i bradi kada ne želim toliko upaljiv sjaj. 
Nyx Highlight & Contour Profesionalna Paleta
Prelazimo na tamnije nijanse pudera za konturisanje. Sve pohvale što paleta ne sadrži toliko tople boje koje umeju da izgledaju narandžasto na koži, već nam pruža mogućnost izbora i pritom daje različitiost šminkerima kojima su neophodne drugačije nijanse za razne tonove kože na kojima rade. 

HCPS05, Tan (mat blaga braon sa blagim crvenim podtonom) jeste prva u redu. Srednja braon boja, više je toplija nego hladna nijansa. Mat je, zavidne pigmentacije te nije potrebno puno proizvoda. Sa ovom nijansom najviše moram da radim na blendanju.
HCPS06, Toffee (mat neutralna braon) je druga nijansa. Srednja braon boja je u pitanju, mat završnice. Meni najmanje omiljena zato što ima taj žuti podton te je prilično smeđa.
HCPS07, Sculpt (mat taupe). Posle najmanje omiljene, stiže nam i meni najomiljenija nijansa, mat srednje braon boja koja ima i blagi sivi podton u sebi pa vuče i na taupe. Boja mi je fantastična, pigmentacija odlična i samo pozitivne komentare imam o ovoj nijansi. 

HCPS08, Hollow (mat tamna braon) jeste poslednja boja. Divna mat tamna braon boja, sačekaće leto dok ne bude upotrebljena što se mene tiče. Dosta je tamna, za mene u ovom zimskom periodu kada sam najsvetlija jeste suviše tamna ali sama nijansa mi se prilično sviđa. Posebno kod ove nijanse treba paziti na doziranje i blendanje da ne bi ostajale oštre linije na licu pošto je jake pigmentacije. 
Nyx Highlight & Contour Profesionalna Paleta
Sve nijanse su izrazito mekane, jesu puderi ali tako kremaste teksture da deluje kao da se tope pod prstima. Potrebno je voditi računa o blendanju, konturisanje ne izgleda lepo i ne mislim da je uspešno kada postoje oštre linije na licu koje nisu dobro ukombinovane sa ostatkom šminke. Pošto su nijanse jake pigmentacije bolje je uzeti manje proizvoda pa ponovo naneti nego odjednom staviti previše jer je teže onda izblendati da izgleda lepo i prirodno.
Nyx Highlight & Contour Profesionalna Paleta
Zamerka ovoj paleti jeste što se sve nijanse izrazito truse. Ali izrazito. Meni paleta nakon svake upotrebe izgleda prašnjavo posebno zbog crne podloge na kojoj se vidi svaka sitna mrvica, pa moram konstantno da je briskam.
Sve u svemu, generalni utisak jeste odličan
Veoma sam zadovoljna ovom paletom:
-nisam se ni nadala da će pigmentacija biti ovoliko dobra, 
-izbor nijansi je dobar, 
-same boje su mekane i lako se nanose, 
-blendanje nije problem ako se ne preteruje u doziranju, 
-boje su postojane na licu i ne skidaju se brzo
-zamenljivost nakon potrošenih pudera je korisna. 
Nyx Highlight & Contour Pro Paleta
Ova paleta može biti od koristi i početniku a i nekom ko se bavi šminkanjem. Moja topla preporuka jeste da svaka osoba pronađe ono što njoj odgovara, da se ne prate slepo trendovi - primećujem da dosta pripadnica lepšeg pola izgleda maltene identično zbog šminkanja na isti način. Uzmite najbolje od svega i to u malim dozama i pronađite ono što Vama najviše odgovara. Lično, volim konturisanje jer imam visoko čelo i time ga prividno "smanjim" a posvetljivanje ispod očiju mi je postala neizbežna stavka u šminkanju. Da mi se to ne dopada, bez obzira na popularnost u svetu (i kod nas), bez problema bih zaobišla ovaj trend. Hoću da kažem: budite svoje :) Napravih malu digresiju ali nije na odmet.
Nyx Highlight & Contour Profesionalna Paleta
Cena ove palete u Aleksandru jeste 2.875,00rsd što smatram da je korektno imajući u vidu količinu proizvoda, njihovu pigmentaciju tako da je malo potrebno za nanošenje.
Ukoliko još uvek niste, ovakvu paletu (pored ostalih poklona) možete osvojiti u darivanju koji sam organizovala povodom prvog rođendana bloga - klik ovde. Nadam se da će pobednica biti zadovoljna koliko i ja :)

Pratite li trend konturisanja/hajlajtovanja?  
Hvala na čitanju i svako dobro!

You Might Also Like

8 comments

  1. Dijelimo misljenje oko palete uglavnom :)
    Ja u nagradnoj igri ucestvujem u nadi da cu dobiti onaj Soft Spoken :D Probala sma ih u radnji i svidja mi se 4-5 nijansi. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Srećno! :) Da, zaista ima dobrih nijansi :)

      Delete
  2. Konturisanju i highlight-u pribegavam kada su u pitanju neki veci dogadjaji. Ovako na svakodnevnom nivou volim malo da osencim obraze u pokusaju da stvorim iluziju da imam jagodicne kosti :) Inace sam uzela samo dopunu HCPS 06 , jer su povukli iz prodaje PB rumenila, i morala sam da nadjem zamenu za moj ljubljeni Taupe. A ova dopuna radi lep posao :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taupe je zaista nešto posebno, nema ko ne voli tu nijansu :)

      Delete
  3. Svaka cast na odlicnoj recenziji, apsolutno je odlicna! Ja se jos uvijek premisljam izmedju nje i MUR paleta, ali mislim da cu i nju u jednom momentu kupiti :) jos jednom, odlicno!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uvek mi bude krivo što MUR nije dostupan kod nas, valjda će jednom stići :) Najlepše hvala!

      Delete
  4. Toliko dobro i detaljno napisano,da bi svakom bilo,apsolutno jasno da li da je uzme ili ne! Bas dobra recenzija!

    ReplyDelete

Next

Part of the next blogger network