Moje kreme za ruke - III (zimski) deo

Tuesday, December 29, 2015

Dobro veče želim svima! 

Avon krema za ruke, Mixa krema za ruke, Bioten krema za ruke, Afrodita krema za ruke, Dahlia krema za ruke
Avon, Mixa, Bioten, Afrodita, Dahlia
 Magla nas ne napušta ovih dana i polako nas je uvela u zimski period. Hladnoća nije nepodnošljiva ali bi mogao da joj se pridruži i sneg pa da nam upotpuni praznike koji su tu. Tokom decembra nisam bila toliko aktivna tako da nam se polako približio i kraj godine a ovaj post sam silno želela da objavim u decembru. Pošto je zahladnelo, valja se čuvati i paziti na zdravlje. Isto tako, potrebno je da se čovek neguje i vodi računa o sebi. Delovi tela koji su najviše izloženi hladnoći i vetru kada izađemo napolje, jesu lice i ruke. Danas zato govorim o zaštiti i nezi ruku. 
 Moram reći da zaista obraćam pažnju na negu ruku i radujem se kada pripremam post o kremama za ruke. Prija mi da ih upoređujem, menjam, procenjujem i na kraju krajeva da ih upotrebljavam. Imam naviku da kreme za ruke koristim svakodnevno i ne pamtim kada su mi ruke bile grube i ispucale
Došli smo do trećeg posta o mojim kremama za ruke (a ja se već radujem i narednim) koji sam želela da posvetim nezi tokom zimskog, hladnijeg perioda (prvi i drugi post možete pročitati ovde i ovde). Tokom godine u skladu sa vremenom menjamo proizvode koje koristimo, isto se dešava i sa kremama za ruke. Bolje je prilagoditi se i koristiti jače, intenzivnije kreme za negu nego one lagane hidratantne koje ne mogu najbolje da se izbore sa hladnim vremenskim prilikama koje utiču na kožu ruku. Svakako, bilo koja zaštita bolja je nego da se ne koristi ništa. No, danas pričamo o sledećih pet krema koje ja upotrebljavam tokom zimskog, hladnijeg perioda. 
Dahlia hand cream
Dahlia kamilica
1. Dahlia, hranljiva krema za ruke sa ekstraktom kamilice. Gusta krema sa divnim mirisom kamilice, ranijih godina često sam tražila kreme za ruke koje tako mirišu. Kada se nanese na ruke, one postaju mekše. Lepo se upije a i ostane na koži tako da mi odgovara za ovaj hladniji period. Količina: 100ml. Cena: 179,00rsd u Liliju.
 
Afrodita krema za ruke badem
Afrodita SOS care badem
2. Afrodita, 2 u 1, nega ruku i noktiju sa bademom.  Najomiljenija Afroditina krema za ruke koju imam. Dosta masna kremica tako da kada je nanesem na ruke, iako su mi nokti mat, momentalno dobijaju sjaj kao da sam ih namazala providnim lakom. Iako je krema masnija, nije teška na rukama i ne smeta mi u funkcionisanju rukama. Miris je veoma privlačan, badem je u pitanju. Navodi se da je “nezamenljiva za ispucalu, hrapavu kožu”.  Moje ruke to nisu ali svakako ni neće biti uz ovu kremu. Količina: 100ml, cena: 229,00rsd u Liliju.

Bioten sos krema za ruke
Bioten SOS argan i urea
3. Bioten, najslađe mini pakovanje. SOS kremica za veoma suve, ispucale ruke. Sadrži arganovo ulje i 5% uree. Jedna od najomiljenijih ikada, verujem da može odgovarati velikom broju žena i muškaraca, tokom cele godine, ne samo hladnog perioda. Tekstura joj je jedinstvena, nije ni previše lagana da se ne oseti kad se nanese zbog brzog upijanja, a nije ni teška da deluje da imate nešto na rukama što vam smeta. Osećaj koji pruža je fenomenalan, meni nijedna krema ne ostavi ruke ovako elastičnim i nežnim. Sve to upotpunjeno je sa divnim mirisom, ocena 10. Količina: 50ml., cena: 143,00rsd u Liliju.

Mixa krema za ruke
Mixa glicerin i ovseno mleko

4. Mixa, obnavljajuća krema za ruke bogata lipidima. Od navedenih, ovo je krema za ruke koju najčešće upotrebljavam. Veoma mi se dopada za zimski period, sadrži 30% glicerina i ovseno mleko. Namenjena je izrazito suvim i ispucalim rukama koje obnavlja i umiruje. Ova i naredna Avonova su najgušće kreme koje imam jer imaju najviše glicerina u sebi. Upotrebom ove kreme ruke postaju zaštićene i spremne za suočavanje sa vetrom i hladnoćom. Količina: 100ml. Cena: 319,00rsd u Liliju.

Avon intensive relief hand treatment
Avon Intensive relief treatment
 5. Avon, intenzivni tretman za ruke. Krema namenjena izrazito suvoj i osetljivoj koži. Najgušća krema koju imam, dovoljno je zaista jedno zrno da se rasporedi po celim šakama (inače uvek koristim više jer mi prija). U procesu razmazivanja krema postaje bela (inače je providnija zbog dosta glicerina u sastavu) tako da ne treba preterivati da bi se mogla lepo razmazati, a koža je sporije upija. Ruke budu lepljive te praktikujem da je koristim kod kuće u jutarnjim ili večernjim satima. Količina: 100ml. Cena: 300,00rsd u Avonu bez popusta. 

Avon, Mixa, Bioten, Afrodita, Dahlia
Došli smo do kraja posta o Trećem delu krema za ruke koje koristim tokom zime. Koristite li neku od navedenih i da li ste zadovoljne? 
Sada moram da se posvetim pisanju bloga punom parom i da ispratim sve što sam propustila tokom decembra. Uskoro se bliži i godišnjica mog bloga, tako da očekujte iznenađenje :) Hvala vam što pratite moj rad, ja vam svima želim svako dobro tokom ovih prazničnih dana!  

You Might Also Like

4 comments

  1. Obozavam Afroditinu kremu-najboja krema za ruke

    ReplyDelete
  2. Meni je ova Bioten SOS krema apsolutni favorit kad su kreme za ruke u pitanju, narocito u toku zime. Ja evo vec drugo pakovanje trosim. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se, baš mi je posebna u odnosu na ostale :)

      Delete

Next

Part of the next blogger network